Laura mag de wereld rond zeilen

Laura Dekker mag deze zomer beginnen aan haar soloreis rond de wereld. De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de ondertoezichtstelling van de veertienjarige zeilster opgeheven. Het is volgens de rechter aan haar ouders om te beslissen of ze op weg mag. Die zeiden eerder dat ze achter het reisplan van hun minderjarige dochter staan.

Laura Dekker stond bijna een jaar onder toezicht van Jeugdzorg omdat ze rond de wereld wilde zeilen. Minderjarigen hebben een leerplicht. Ook moeder Babs Müller zag in eerste instantie niets in de plannen van haar dochter. De rechtbank in Middelburg vindt dat nu voldoende aannemelijk is gemaakt dat Laura onderweg bijvoorbeeld via de Wereldschool onderwijs zal volgen. Ook vindt de rechter dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om de risico’s voor Laura te beperken.

Laura Dekker wil binnen twee jaar de wereld rondvaren en daarmee de jongste zeiler worden met die prestatie op haar naam. Zo’n poging van de zestienjarige Amerikaanse Abby Sunderland mislukte vorige maand. Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson. Zij was 16 jaar en 362 dagen oud, toen ze na een trip van 210 dagen in mei thuiskwam in de haven van Sydney. (NRC)

Benieuwd welke route Laura gaat varen? Lauradekker.nl