5 redenen om tv te kijken

Wel of niet van een verre planeet? Scene uit de film K-Pax (2001)
Wel of niet van een verre planeet? Scene uit de film K-Pax (2001)

1 waanbeelden

K-Pax

RTL 8, 20.30 - 23.00u.

In de vierde film van regisseur Softley komt Kevin Spacey van de verre planeet uit de titel, zo vertelt hij althans aan psychiater Jeff Bridges. Is Spacey wie hij zegt dat hij is, of is het voor de medische staf van het psychiatrische ziekenhuis gemakkelijker om te geloven dat hij aan waanbeelden lijdt? (Iain Softley, 2001)

2 actie

Demolition Man

Veronica, 20.30 - 22.55u.

Vederlichte actie-comedy laat Sylvester Stallone uitbundig zelfspot bedrijven. Als ‘de Sloper’ komt hij in actie tegen een vervaarlijke goeroe (Wesley Snipes) die in een toekomstig, paradijselijk Los Angeles een verhuld totalitaire maatschappij creëerde. (Marco Brambilla, 1993)

3 SERIE

In Therapie

Ned. 2, 22,40 - 23.15u.

Dagelijkse dramaserie, waarbij je als kijker getuige bent van sessies bij de psycholoog. Vandaag: Aron (Dragan Bakema), een luchtmachtpiloot die net terug is uit Uruzgan. Hij zoekt altijd het beste van alles.

4 pubers

Puberruil Xtra

Ned. 3, 20.50 - 21.25u.

Pubers ruilen vijf dagen van leven. De vraag die centraal staat is: ‘Wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld?’ Vandaag ruilen Nienke en Alex. Ze hebben beide het syndroom van Down. De vijftienjarige Nienke woont samen met haar ouders, zusjes en broertje in Nijmegen. Ze zit op het VMBO. De andere puber is Alex. Ze is achttien jaar en woont met haar moeder op het platteland in Leeston, Nieuw-Zeeland.

5 melige griezelparodie

Scary Movie 2

RTL 5, 22.00 - 23.30u.

Snel in elkaar gedraaide vervolgfilm is melige griezelparodie, vol verwijzingen naar onder andere What Lies beneath, Hannibal en Mission: Impossible. Met James Woods als Max von Sydows duiveluitdrijver uit The Exorcist. (Keenan Ivory Wayans, 2001)

Bekijk het volledige programmaoverzicht van de zenders op pagina 24