Kort nieuws Sport

Tennis: Haase en Krajicek stijgen op wereldranglijst

RIJSWIJK, 26 juli. Tennisser Robin Haase krijgt de tophonderd van de wereldranglijst in zicht. De Nederlander, die vorige week de kwartfinales bereikte van het challengertoernooi in Orbetello, is negen plaatsen gestegen en staat nu 134ste. Thiemo de Bakker is nog altijd de beste Nederlander. Hij leverde één plekje in, van veertig naar 41. De Spanjaard Rafael Nadal voert de wereldranglijst aan. Bij de vrouwen boekte Michaëlla Krajicek twee plaatsen winst. Ze staat nu 134ste, zeven plekken achter de beste Nederlandse Arantxa Rus. Serena Williams blijft nummer één. (ANP)

Triatleet Gomez wint in Londen

LONDEN, 26 juli. De Spaanse triatleet Javier Gomez heeft gisteren de vijfde wedstrijd uit de WK-series gewonnen. Gomez legde in Londen de olympische afstand af in 1.42.08. Hij maakte het verschil in de afsluitende 10 kilometer hardlopen. De Brit Jonathan Brownlee kwam zes tellen na Gomez over de meet en de Duitse olympisch kampioen Jan Frodeno werd derde in 1.42.30. De Nederlander Jan van Berkel stelde teleur. De triatleet, die woont in Zwitserland, werd 46ste. Hij had voor de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen 1.45.58 nodig. In de WK-series heeft Frodeno de leidingvlak voor Gomez. (ANP)

Ronald Koeman zegt Kameroen af

RIJSWIJK, 26 juli. Ronald Koeman heeft een aanbod van de Kameroenese voetbalbond afgeslagen. De 48-jarige oud-trainer van Ajax, PSV en AZ kon volgens zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk voor vier jaar aan de slag als bondscoach van het Afrikaanse land. Kameroen verloor in juni op het WK in Zuid-Afrika alle groepswedstrijden en nam daarna afscheid van trainer Paul Le Guen. (ANP)

Tennis: Goloebev wint in Hamburg

HAMBURG, 26 juli. Andrej Goloebev heeft gisteren het ATP-toernooi van Hamburg gewonnen. De Kazach versloeg in de finale verrassend de als derde geplaatste Oostenrijker Jürgen Melzer (6-3 en 7-5). Het was voor de 23-jarige Goloebev zijn eerste toernooizege op de ATP-tour. In het Oostenrijkse Bad Gastein versloeg Julia Görges in de finale de Zwitserse Timea Bacsinszky (6-1 en 6-4). Voor de Duitse was het de eerste keer dat ze een WTA-toernooi won. (ANP)

Eerland beste bij EK voor junioren

ISTANBUL, 26 juli. De Schiedamse tafeltennisster Britt Eerland is gisteren in Istanbul Europese kampioen bij de junioren geworden. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Bettine Vriesekoop, die in 1977 als eerste Nederlandse de Europese juniorentitel won. De zestienjarige Eerland won in de categorie tot 18 jaar. Eerland versloeg in de finale de Hongaarse Dora Madarasz in zeven games. (ANP)

Badminton: opgave van Meulendijks

LOS ANGELES, 26 juli. Badmintonster Judith Meulendijks heeft zaterdag de finale van de US Open verloren. De Nederlandse gaf in de tweede game om onduidelijke reden op. Meulendijks had de eerste game met 21-19 verloren van haar Chinese opponent Lin Zhu en stond in de tweede met 11-6 achter. Meulendijks was in Los Angeles als vierde geplaatst. (ANP)

Dammer Baljakin wint in Den Haag

KIJKDUIN, 26 juli. Alexander Baljakin heeft met een score van veertien punten uit negen partijen het internationale damtoernooi The Hague Open gewonnen. De 49-jarige Nederlands kampioen behield zaterdag in de slotronde na een snelle remise met de Letse oud-wereldkampioen Guntis Valneris zijn voorsprong van een punt op de naaste concurrenten. Liefst zeven dammers deelden de tweede plaats met dertien punten. (ANP)

Hockeyers verslaan India in oefenduel

AMSTERDAM, 26 juli. De Nederlandse hockeyploeg heeft gisteren in Amsterdam met 1-0 gewonnen van India. De winnende treffer in het oefenduel was van Mink van der Weerden en kwam uit een strafcorner. Het was de laatste krachtmeting voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass voor de Champions Trophy. Nederland begint zaterdag tegen Spanje aan het toernooi in Mönchengladbach. (ANP)