Film van de dag

Tom Cruise in Steven Spielbergs versie van War of the Worlds. scene uit de film "War of the Worlds" van Steven Spielberg met Tom Cruise
Tom Cruise in Steven Spielbergs versie van War of the Worlds. scene uit de film "War of the Worlds" van Steven Spielberg met Tom Cruise

War of the Worlds. Steven Spielberg drong het verhaal van H.G. Wells uit 1897, over een invasie van ruimtewezens die de menselijke beschaving proberen te vernietigen, naar de tweede plaats. War of the Worlds gaat vooral over een gescheiden vader die leert beseffen dat hij in de eerste plaats op die bedreigde wereld is om voor zijn kinderen te zorgen. De kijker wordt geen enkele andere mogelijkheid geboden dan meeleven met de door Tom Cruise gespeelde vader, die met zijn 10-jarige dochter en zijn 17-jarige zoon voor de monsters op de vlucht slaat. (Steven Spielberg, 2005, VS), SBS6, 20.30-22.50u.

André Waardenburg