7 redenen om uit te gaan

Nostalgie met oude stofzuigers Vrouw doet het huishouden, en terwijl haar man op de grond achter de schrijfmachine of typmachine zit, zuigt de vrouw met de stofzuiger het papier uit de schrijfmachine, Nederland 1960-1965.
Nostalgie met oude stofzuigers Vrouw doet het huishouden, en terwijl haar man op de grond achter de schrijfmachine of typmachine zit, zuigt de vrouw met de stofzuiger het papier uit de schrijfmachine, Nederland 1960-1965.

1 muziek

Jazz Meeting met Carlo de Wijs

Haarlem: Philharmonie. Tijd: 20.15u. Kaarten: 12,50 euro. www.orgelfestivalhaarlem.nl

Hammondvirtuoos Carlo de Wijs geeft samen met Jordi Geuens (percussie) en Ricardo Burgrust (vocals) een concert tijdens het Internationaal Orgelfestival. De muziek die De Wijs speelt, vindt zijn oorsprong in de Hammondtraditie van jazz, blues en gospel, vermengd met meer hedendaagse funk- en soulinvloeden.

2 theater

De Parade - Mega Poll

Utrecht: Moreelsepark. Tijd: 19.30, 21.00 & 22.15u. www.deparade.nl

Mega Poll van Hendrick-Jan de Stuntman richt zich op het benauwende van keuzevrijheid en de keuzestress die daar uit voort kan komen. Er zijn twee speelvlakken en bezoekers stemmen via sms hoe de voorstelling eruit gaat zien en in welke groep ze terechtkomen.

3 eindexamenwerk

TENT ook op maandag open

Rotterdam: TENT. Tot 22 aug, ma-zo 11.00-18.00u. www.tentrotterdam.nl

Tentoonstellingsruimte TENT is deze zomer ook op maandag geopend. Tot 22 augustus zijn er twee tentoonstellingen te zien met eindexamenwerken van kunstacademiestudenten. ‘If you say something, see something’, de eindexamententoonstelling van de Masteropleiding Beeldende Kunst van het Piet Zwart Institute en de ‘TENT Academy Awards 2010’.

4 muziek

Shearwater

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.00/20.30u. Kaarten: 15 euro excl. lidm. www.paradiso.nl

Het Texaanse Shearwater begon ooit als het project van Okkervil River-leden Jonathan Meiburg en Will Sheff, maar werd zo succesvol dat Meiburg uit zijn eerste band stapte. Verwacht gevoelige en eigenwijze indiepop met invloeden van Antony and the Johnsons, Jeff Buckley, Leonard Cohen, Nick Drake en het vroege werk van Sunny Day Real Estate.

5 festival

Art Carnivale

Steendam: Recreatiepark Schildmeer. T/m 28 juli, vandaag 10.30-23.00u. www.artcarnivale.nl

Collectief De Draad organiseert tijdens het zeilevenement Schildweek het festival Art Carnivale, met theater, muziek, film, een kunstmarkt en kinderactiviteiten.

6 tentoonstelling

Het huishoudparadijs

Amsterdam: NEMO. T/m 5 sept, 10.00-17.00, in juli & aug ook vrijdagavond tot 21.00u. www.e-nemo.nl

Nostalgische zomertentoonstelling over 100 jaar ontwikkelingen in huishoudelijke apparatuur (1910-2010), met een blik op de toekomst. Zoals altijd in NEMO is de tentoonstelling interactief: je kunt bijvoorbeeld meedoen met een ontwerpwedstrijd, op een fiets zelf de was ‘droog-fietsen’, of een foto van jezelf maken in een ouderwetse keuken.

7 klassieke muziek

Het Arcadia Kwartet

Maastricht: Pesthuyspodium. Tijd: 20.00u. Kaarten: 10 euro. www.orlandofestival.nl

In het kader van het Orlando Festival speelt het Arcadia Kwartet stukken van Joseph Haydn (Strijkkwartet in c op.67 nr. 3), Béla Bartók (Strijkkwartet no.3) en Ludwig van Beethoven (Strijkkwartet in Es op.74).