Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zomerweer

Terwijl langs de Golf van Mexico alle ogen zijn gericht op de tropische storm Bonnie is het in Nederland rustig zomerweer met weinig regen. Bonnie bereikte gisteren windkracht 8 tot 9 en neemt mogelijk nog iets toe als zij boven het warme water van de Golf van Mexico arriveert.

In de nacht naar maandag wordt Bonnie bij de staat Louisiana verwacht. Vanaf dat moment neemt de wind af, maar kan er nog wel zeer veel regen vallen met overstromingsgevaar tot gevolg.

Hier is het vandaag droog, dankzij een uitloper van een hogedrukgebied met het centrum boven de Azoren. In de kustprovincies schijnt de zon volop, terwijl in het oosten en zuidoosten enkele wolkenvelden worden verwacht. Met een zwakke tot matige noordwestelijke wind, rond kracht 3, wordt het 18 graden aan de Noord-Hollandse stranden tot 22 in Limburg. Net iets te laag voor de tijd van het jaar, want 21 à 22 graden is normaal.

Morgen trekt een zwakke storing het land binnen. Daardoor raakt het bewolkt en volgt er wat regen. In het oosten en zuiden lijkt het echter tot de avond droog te blijven. Het wordt circa 20 graden.

Maandagochtend klaart het vanuit het noorden op.

Dinsdag en woensdag zijn er vervolgens zonnige perioden en blijft het zo goed als droog. De middagtemperatuur gaat dan langzaamaan omhoog.