7 redenen om uit te gaan

De passie van de Balkan Scene uit de voorstelling Tarator van Theater Rast
De passie van de Balkan Scene uit de voorstelling Tarator van Theater Rast

1 theater

Tarator – Theater Rast

Utrecht: Moreelsepark, Katrina Kerk. Tijden: 18.30 & 21.00u. Entree: 7 euro. www.deparade.nl

Theater Rast speelt op de Parade de muzikale tragikomische kookvoorstelling Tarator, die zich afspeelt in een keuken. Op een humoristisch, maar ook op een confronterende manier legt het stuk de conflicten in de Balkan bloot. Met livemuziek die afwisselend melancholisch, opzwepend, triest en vrolijk de passie van de Balkan weergeeft.

2 opera

Pinocchio in Love

Zeist: Slottuintheater. Tijd: 20.30u. Gratis. www.slottuintheater.nl

Het Ricciotti Ensemble speelt de opera Pinocchio in Love, een ‘zwarte’ liefdesgeschiedenis in commedia dell’arte-traditie. Componist Guus Janssen en librettist Friso Haverkamp schreven de opera speciaal voor Ricciotti, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum. Nog op tournee tot en met 25 juli (www.ricciotti.nl).

3 club

Sunny Reggae Thursdays

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 23.00u. Entree: 6 euro. www.melkweg.nl

Deze zomer verandert de Melkweg elke donderdagnacht in een Jamaicaanse beach club. Verwacht een mix van de beste reggae en dancehall tunes van nu en uit de geschiedenis. Verschillende dj’s en live acts zijn te zien.

4 tentoonstelling

Etcétera…

Rotterdam: Showroom Mama. T/m 8 aug, wo-zo 13.00-18.00u. www.showroommama.nl

Showroom Mama geeft met foto’s, films en pamfletten een overzicht van dertien jaar acties van de Argentijnse kunstenaarsactiegroep Etcétera…. Een centraal werk in de tentoonstelling is het ‘Kabaret d’Error’, een installatie van zwart-witte schilderijen en bordkartonnen historische figuren die in de setting van een vooroorlogs theater commentaar leveren op ‘errors’ die de loop van de wereldgeschiedenis bepaald hebben. Voor deze presentatie wordt de installatie aangepast aan de Nederlandse politieke ontwikkelingen en ‘errors’.

5 theater

Het aanzoek en de beer

Arnhem: Theater Het Hof. Tijd: 20.30u. Kaarten: 12,50 euro. www.theaterhethof.nl

Theater Het Hof speelt deze zomer de twee meest gespeelde komische eenakters van Anton Tsjechov: Het aanzoek en De beer. Thema: de liefde in een tijdloos kader.

6 dansen

Club Mad

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 23.30u. Gratis. www.paard.nl

Deze zomer kun je elke donderdagavond terecht bij Club Mad in het Paard van Troje, waar De La Sarge en andere dj’s een coole eclectische mix draaien. Prettig voor rokers: de kleine zaal is de hele zomer uitgeroepen tot ‘Smoker’s Paradise’.

7 varende nachtclub

Club Waterl’eau

Amsterdam. T/m 23 aug, do-zo v.a. 20.00u. Entree: 12,50 euro, diner v.a. 22,50 euro. www.blondenblauw.nl

Een varende nachtclub en show in zeven talen op een salonboot door de grachten van nachtelijk Amsterdam. Chansonnière La Sirène zingt zeemansliederen, ballads, chansons en jazz-standards, afgewisseld met cabaretnummers, blues en popsongs.

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In de rubriek ‘7 redenen om uit te gaan’ (22 juli, pagina 26) wordt Club Waterl’eau vermeld als een varende nachtclubshow op een salonboot door de grachten van Amsterdam. Dit is niet juist. De voorstelling wordt weliswaar ook als groepsuitje aangeboden bij rederijen, maar speelt tijdens de zomermaanden in het theaterrestaurant Paleis van de Weemoed, aan de Oudezijds Voorburgwal 15 in Amsterdam. Meer info vind je op www.paleis-van-de-weemoed.nl