Kort nieuws Sport

Champions Trophy 2011 voor vrouwen in Nederland

AMSTELVEEN, 21 juli. De strijd om de Champions Trophy voor vrouwen wordt volgend jaar in Nederland gehouden. Dat heeft de internationale hockeybond FIH vandaag bekendgemaakt. Het toernooi vindt in juni 2011 plaats. De hockeyers spelen in december 2011 in India om de Champions Trophy. Het wordt de zesde keer dat Nederland gastheer is van de Champions Trophy voor vrouwen. Vorig weekeinde verloren de hockeysters in het Engelse Nottingham de finale van de Champions Trophy. Argentinië bleek met 4-2 te sterk. De Nederlandse hockeybond maakt op een later moment de locatie en data bekend van de Champions Trophy 2011. (ANP)

Zesde wereldtitel zwemmer Lurz

ROBERVAL, 21 juli. De Duitse zwemmer Thomas Lurz heeft bij de wereldkampioenschappen open water voor de zesde achtereenvolgende keer de titel op de vijf kilometer veroverd. Lurz zette in het Canadese Roberval een tijd neer van 57.42. De Rus Jevgeni Drattsev eindigde als tweede voor de Amerikaan Francis Crippen. Bij de vrouwen ging de zege naar de Amerikaanse Eva Fabian. Zij deed 1 uur en 2 minuten over de race. Giorgia Consiglio werd tweede, de Braziliaanse Ana Marcela Cunha derde. (ANP)

Voetballer Berg op huurbasis naar PSV

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 21 juli. De Zweed Marcus Berg speelt het komende seizoen voor PSV. De voetbalclub uit Eindhoven huurt de 23-jarige spits van Hamburger SV, waar Berg niet kan rekenen op een basisplaats. De clubs waren het al eerder eens over de huurvoorwaarden, de spits is nu ook rond met PSV.

Nowitzki niet naar WK basketbal

BERLIJN, 21 juli. De basketbalploeg van Duitsland moet het tijdens het WK in Turkije stellen zonder vedette Dirk Nowitzki. Die wil de zomer gebruiken om zich met Dallas Mavericks optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Het WK begint 28 augustus. (ANP)

Tennisser Haase naar tweede ronde

ORBETELLO, 21 juli. Robin Haase heeft gisteren de tweede ronde bereikt van het challengertoernooi in het Italiaanse Orbetello. De Nederlandse tennisser versloeg de Italiaan Frederico Gaio in de openingsronde: 6-1 en 6-4. (ANP)