komkommernieuws

Slak Sidney is de snelste ter wereld met vijf meter per uur

LONDEN. De slak Sidney is de nieuwe wereldkampioen slakkenracen geworden. Het dier legde in 3 minuten en 41 seconden een afstand van 33 centimeter af. Hij haalde daarbij een snelheid van vijf meter per uur. Dat meldden Britse media gisteren. De wereldkampioenschappen werden afgelopen weekeinde gehouden in het Britse dorp Congham, in de buurt van Norwich. De tweehonderd deelnemende slakken werden in het midden van een cirkel geplaatst en moesten zo snel mogelijk de rand bereiken. De trotse eigenaresse van Sidney, Claire Lawrence (62), kreeg als trofee een zilveren beker gevuld met sla. (ANP)

Kampioensvlag wordt hangmat voor apen

DOKKUM. De 2.500 overgebleven kampioensvlaggen van de Dokkumer Vlaggencentrale (DVC) worden onder andere vermaakt tot hangmatten voor apen. Het bedrijf vroeg na de verloren WK-finale om ideeën voor de restpartij vlaggen. Er kwamen ruim duizend reacties. Het winnende idee is van Stichting LUMA. De stichting gaat de vlaggen gebruiken als gordijnen voor een school in een Zuid-Afrikaanse sloppenwijk. Ook worden er vierhonderd tasjes van gemaakt. Stichting AAP krijgt driehonderd vlaggen voor het maken van hangmatten voor apen. (ANP)

Vrouw rijdt met scootmobiel door ruit

Den Haag. Een 47-jarige vrouw is zondagavond met haar scootmobiel dwars door de glazen voorpui van een speelgoedwinkel gereden. Vermoedelijk werd de vrouw onwel. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De glazen deur van de winkel aan de Spuistraat was gebroken en volledig ontzet, meldt RTV West.

Echtpaar vergeet zoontje op vakantie

PRATTELN. Een Engels echtpaar dat in België woont is zaterdag iets heel belangrijks vergeten op weg naar het vakantieadres... De twee ouders waren met hun 12-jarige zoon op de heenweg voor een vakantie in Zwitserland. Langs de Zwitserse snelweg besloot het stel even te stoppen op een parkeerplaats bij Pratteln. De ouders dachten dat het kind lag te slapen in hun caravan, maar de jongen had op een onbewaakt ogenblik de caravan verlaten, zo maakte de politie van Bazel gisteren bekend. Toen de jongen terugkeerde naar zijn ouders, had het echtpaar hun vakantieroute alweer voortgezet. Onderweg begon het stel echter te twijfelen en bij een nieuwe korte stop bleek dat hun zoon helemaal niet in de caravan lag. Ze schakelden de politie in en werden onder begeleiding teruggebracht naar de parkeerplaats. Daar vonden ze hun zoon terug. (Telegraaf)

Pelikaan gesignaleerd in Den Haag

DEN HAAG. Een van de drie pelikanen die afgelopen weekend uit de Beekse Bergen is ontsnapt, is gisteren gesignaleerd in de Haagse Vruchtenbuurt. De cameraman van Omroep West had hem even in zicht in de buurt van de Tomatenstraat. Daarna vloog hij weg richting het strand. Pelikaan Roderick is sinds zondag terug in de Beekse Bergen. De andere twee heten Blauwerick en Groenerick en zijn nog niet terug in het park.