Een primaat waar je lori tegen zegt

Galle. Onderzoekers hebben in een woud in Sri Lanka een zeldzame primaat gefotografeerd, waarvan gevreesd werd dat hij al zestig jaar was uitgestorven. Dat heeft de Zoological Society of London bekend gemaakt. De slanke lori werd vastgelegd na een langdurig onderzoek van de Zoological Society, de Universiteit van Colombo en de Open Universiteit van Sri Lanka. De loripopulatie in Sri Lanka is gekrompen nadat de Britse koloniale heersers in de negentiende eeuw grote delen van het regenwoud hadden gekapt voor koffie- en theeplantages. De onderzoekers denken nu dat er nog kleine groepen lori's in het Sri Lankese woud leven. Foto AP This is an undated handout photo issued Monday July 19, 2010 by the Zoological Society of London (ZSL) of a Horton Plains slender loris, sitting on a forest branch in a mountain forest in central Sri Lanka. Researchers say they photographed the rare primate thought to have been extinct for more than 60 years in a forest in central Sri Lanka. The Zoological Society of London said in in a statement on Monday that a Horton Plains slender loris with wide eyes and short limbs has been caught on camera by ZSL and Sri Lankan researchers after they surveyed forest patches for more than 200 hours, looking for signs of the primate. (AP Photo/Zoological Society of London/Ho) EDITORIAL USE ONLY
Galle. Onderzoekers hebben in een woud in Sri Lanka een zeldzame primaat gefotografeerd, waarvan gevreesd werd dat hij al zestig jaar was uitgestorven. Dat heeft de Zoological Society of London bekend gemaakt. De slanke lori werd vastgelegd na een langdurig onderzoek van de Zoological Society, de Universiteit van Colombo en de Open Universiteit van Sri Lanka. De loripopulatie in Sri Lanka is gekrompen nadat de Britse koloniale heersers in de negentiende eeuw grote delen van het regenwoud hadden gekapt voor koffie- en theeplantages. De onderzoekers denken nu dat er nog kleine groepen lori's in het Sri Lankese woud leven. Foto AP This is an undated handout photo issued Monday July 19, 2010 by the Zoological Society of London (ZSL) of a Horton Plains slender loris, sitting on a forest branch in a mountain forest in central Sri Lanka. Researchers say they photographed the rare primate thought to have been extinct for more than 60 years in a forest in central Sri Lanka. The Zoological Society of London said in in a statement on Monday that a Horton Plains slender loris with wide eyes and short limbs has been caught on camera by ZSL and Sri Lankan researchers after they surveyed forest patches for more than 200 hours, looking for signs of the primate. (AP Photo/Zoological Society of London/Ho) EDITORIAL USE ONLY