Kort nieuws Voorpagina

Ruim helft van adoptiekinderen heeft beperking

rotterdam, 17 juli. Ruim de helft van de adoptiekinderen die tegenwoordig in Nederland aankomen heeft een ernstige medische beperking, zoals een hartafwijking, een schisis, een klompvoetje of een hiv-besmetting. Uit China, sinds tien jaar de grootste adoptieleverancier voor Nederland, is het aandeel ‘special needs’-kinderen zelfs 70 procent.

Pagina 3

Roemer: hameren op gelijk van SP

Den Haag, 17 juli. Niet de koers is het probleem van de SP, maar de zichtbaarheid van haar gelijk. Dat zegt Emile Roemer vandaag in een interview met deze krant. „We hebben voortdurend gelijk, maar gelijk krijgen is nog een probleem”, zegt de SP-leider die zich dezer dagen voorbereidt op het onvermijdelijke: opnieuw de oppositie in.

Zomer &cetera: pagina 6

5.000 arrestaties illegaal gokken WK

Lyon, 17 juli. In China, Maleisië, Singapore en Thailand zijn ruim vijfduizend mensen gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij illegale weddenschappen tijdens het WK voetbal. Er zou voor (omgerekend) bijna acht miljoen euro in beslag zijn genomen, aldus Interpol. Pagina 5

Stormschade 70tot 90 miljoen

Rotterdam, 17 juli. De schade als gevolg van de stormen van de afgelopen week schat het Verbond van Verzekeraars op 70 tot 90 miljoen euro. Volgens de organisatie is het schadebedrag voor de drie stormen „uitzonderlijk hoog”. Pagina 3

Droogte ondanks zware regenval

Rotterdam, 17 juli. Ondanks de hevige regenbuien houdt de droogte aan. Maar waterbeheerders hebben voldoende voorraad om de komende weken aan de vraag te voldoen, aldus de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling. Pagina 2

Polanski-zaak

Los Angeles, 17 juli. Justitie in VS onderzoekt wat er fout ging bij het verzoek aan Zwitserland om regisseur Roman Polanski uit te leveren. Pagina 5