Opinie

Winnaars

De oranjegekte is nog niet voorbij. Voor de derde keer in korte tijd wordt onze Amsterdamse straat, dichtbij het Museumplein, met hekken afgesloten voor verkeer om alle feestvierders de ruimte te bieden. Net als vorige keren licht ik mijn Amerikaanse buren in over de op handen zijnde festiviteiten. Verbaasd vraagt buurman wat deze keer de

De oranjegekte is nog niet voorbij. Voor de derde keer in korte tijd wordt onze Amsterdamse straat, dichtbij het Museumplein, met hekken afgesloten voor verkeer om alle feestvierders de ruimte te bieden. Net als vorige keren licht ik mijn Amerikaanse buren in over de op handen zijnde festiviteiten. Verbaasd vraagt buurman wat deze keer de aanleiding is voor de feestelijkheden. Ik vertel hem dat we ‘onze jongens’ gaan huldigen voor hun WK-prestaties. „Wat grappig”, is zijn antwoord. „Bij ons in de States doen we het tegenovergestelde en huldigen we juist de winnaars.”

Sander Allegro