Opinie

Het doelpunt

Het Spaanse doelpunt is gevallen. De resterende minuten zullen te kort zijn om Nederland nog wereldkampioen te maken. De jongste zoon van twaalf zit gebogen op de bank, wringt de knuisten achter zijn bril, maar kan niet verhinderen dat zijn wangen er toch nat uitzien. De oudste zoon van zestien schudt het hoofd en staat

Het Spaanse doelpunt is gevallen. De resterende minuten zullen te kort zijn om Nederland nog wereldkampioen te maken. De jongste zoon van twaalf zit gebogen op de bank, wringt de knuisten achter zijn bril, maar kan niet verhinderen dat zijn wangen er toch nat uitzien. De oudste zoon van zestien schudt het hoofd en staat op. „Jij hebt je emoties niet onder controle”, zegt hij. „Je moet je emoties leren beheersen.” De jongste mompelt boos. Het krijt van de Nederlandse vlag op zijn blote buik is nog niet uitgelopen.

Arjen Schreuder