6 redenen om uit te gaan

Nada Surf in Eindhoven
Nada Surf in Eindhoven

1 tentoonstelling

Bunker #03

Den Haag: Westbroekpark. T/m 25 juli, dagelijks geopend 10.00-21.00u. www.galeriewest.nl/bunker

Galerie West bezet deze zomer de bunker in het Haagse Westbroekpark. Een reeks van vijf tentoonstellingen laat verschillende uitgangspunten zien die beeldend kunstenaars en filmmakers innemen als ze buiten hun vertrouwde omgeving werken. In Bunker #03 wordt een installatie van Ward Denys gecombineerd met een internationaal videoprogramma, samengesteld door Denis Isaia.

2 muziek

Xavier Rudd

Utrecht: Tivoli. Tijd: 20.15u. Kaarten: 18 euro. www.tivoli.nl

De Australische surfer-songwriter Xavier Rudd leerde zichzelf als kind didgeridoo spelen op een oude stofzuigerslang. Ook de gitaar, mondharmonica en een handvol andere instrumenten kreeg hij snel onder de knie. Zijn muziek is warm en eigenzinnig met in de teksten veel aandacht voor spiritualiteit. Op zijn nieuwe album Koonyum Soon dompelt hij zich onder in de blues.

3 cocktailtour

Cool Cocktail Tour

Rotterdam. Duur: 14.00-18.00u. Prijs: 47 euro 50, vanaf 10 deelnemers. Inl: www.aroundtown.nl

AroundTown organiseert tijdens het warme weer een tropische cocktailtour. Na een tocht door zonnig Rotterdam (op de voet, fiets of per step) beland je in een cocktailbar waar je mag proeven, mixen en shaken.

4 film & discussie

De impact van Srebrenica

Den Haag: Gemak. Tijd: 19.00-22.00u. Gratis, wel aanmelden via info@vrijeacademie.org.

Naar aanleiding van de tentoonstelling Friso Keuris: Dutchbat III organiseert Gemak een avond met film en discussie over de impact van Srebrenica. Pieter van Os, politiek redacteur van NRC Handelsblad, praat met fotograaf Friso Keuris en schrijver Frank Westerman over hun visie op Srebrenica, politieke thema’s en dilemma’s in de kunst, maar ook over Nederlandse geschiedschrijving, censuur en al dan niet gestuurde beeldvorming. Aan het begin van de avond kun je de documentaire A Cry from the Grave (Leslie Woodhead, 1999) zien, of de film Snow (Aida Begic, 2008).

5 muziek

Nada Surf + Garcia Goodbye

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 21.00u. Entree: 15 euro. www.effenaar.nl

De New Yorkse band Nada Surf maakt alternatieve gitaarrock, ingetogen indie en catchy powerpop. Het nieuwe album If I Had a Hi-Fi bevat covers van hun favoriete songs van bands als Depeche Mode en Spoon.

6 congres

TEDx Amsterdam LIVE

Amsterdam: Boom Chicago. Van 13 t/m 16 juli. Entree per dag: 5 euro. www.tedxamsterdam.com

TED (Technology, Entertainment en Design) is een jaarlijks evenement waar invloedrijke denkers inspirerende ideeën delen met een live en online publiek. Vorig jaar vond voor het eerst een TEDx-event plaats in Amsterdam, waarbij de x staat voor independently organized TED event. De tweede editie is op 30 november in de Stadsschouwburg, maar eerst is er nog TEDGlobal in Oxford, met als insteek ‘And now the good news’. In Boom Chicago kun je live meekijken met de videostream.