Holanda-España (2)

De zondagkrant is in Spanje de belangrijkste editie van de week. In de krantenkiosk was het daarom aardig te zien op welke wijze de krantenredacties zich voor deze extra bijzondere dag hadden uitgesloofd.

Eerst vier sportkranten:
IMG_0584IMG_0586

De koppen: ‘Wij willen deze cup’ (Sport), ‘Vandaag is de dag’ (Mundo deportivo), ‘De ster op ons shirt’ (Marca), en ‘Jullie kunnen het’ (AS).

Dan vier landelijke kranten v.l.n.r.: La Razón en ABC, conservatief, katholiek en beide - ieder op hun eigen manier - erg koninklijk gezind. En de twee grote rivalen El Mundo (rechts) en El País (links).
IMG_0590 15-05-09
IMG_0587

De laatste twee ruimen op hun voorpagina ook nog plek in voor een demonstratie, gisteren. Circa een miljoen Catalanen gingen toen de straat op tegen het oordeel over hun autonomie-statuut, vorige maand door het Constitutionele Hof. Hier uitleg over hoe die kwestie ook van invloed kan zijn op de sportieve loyaliteit jegens La Roja.