Vondst na inval paleis Mechelen

Bij de huiszoekingen door Belgische justitie in juni van het aartsbisschoppelijke paleis van Mechelen zijn brieven over geheime en verbrande pedofiliedossiers en foto’s van de opgravingen van de lichamen van Julie en Mélissa, twee van de slachtoffers van Dutroux, gevonden. Dit meldden Belgische media gisteren. De woordvoerder van de bisschoppen zegt verbaasd te zijn over dit nieuws omdat bij verhoren na de inval niets over deze vondst is gevraagd. „Ik ben zelf verhoord en men heeft me helemaal niet ondervraagd over die documenten”, aldus de woordvoerder. Hij roept op tot „voorzichtigheid”. Gisteren is kardinaal Godfried Daneels de hele dag als getuige ondervraagd door de justitie in Brussel als onderdeel van het onderzoek naar kindermisbruik door geestelijken. De woordvoerder van de kardinaal heeft dat bevestigd. (ANP)