Sport kort

Atlete Semenya mag weer wedstrijden lopen bij de vrouwen

MONTE CARLO. De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya mag met onmiddellijke ingang weer aan wedstrijden voor vrouwen deelnemen. Dat maakte de internationale atletiekfederatie IAAF gisteren bekend. De IAAF aanvaardde de conclusies van een medisch team dat onderzoek deed naar het geslacht van de Zuid-Afrikaanse. Semenya won vorig jaar bij de WK in Berlijn met grote overmacht de 800 meter, waarna ze het onderwerp werd van speculaties over haar geslacht. De resultaten van het onderzoek blijven geheim. (ANP)

Schikkingsvoorstellen in amateurvoetbal

ZEIST. De KNVB gaat met ingang van komend seizoen ook schikkingsvoorstellen invoeren bij het amateurvoetbal. De maatregel wordt in het betaalde voetbal al vijftien jaar gebruikt en betekent dat clubs na een directe rode kaart sneller te horen krijgen voor hoeveel wedstrijden een speler geschorst is. De ploeg en de voetballer hebben dan de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de voorgestelde straf. (ANP)

Coach Maradona mag blijven van president

BUENOS AIRES. De Argentijnse president Cristina Fernandez heeft Maradona toegesproken: „Hou vol Diego! Geen Argentijn heeft ons zo veel plezier gegeven op het voetbalveld als jij.” Maradona zei na de wedstrijd dat hij gaat nadenken over een vervolg als bondscoach. Hij heeft nog een contract tot de Copa America in 2011. Ook raakte bekend dat Argentinië samen met Uruguay het WK 2030 wil organiseren. De wereldvoetbalbond FIFA en de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol hebben positief gereageerd op het voorstel. (ANP)

WADA sluit deal met farmaciebedrijven

LAUSANNE. De farmaceutische industrie ondertekende gisteren een akkoord over samenwerking met het internationaal antidopingbureau WADA. Dat maakt het in theorie mogelijk een test te ontwikkelen nog voordat nieuwe prestatiebevorderende middelen op de markt komen. WADA-directeur David Howman was blij met de overeenkomst. „Dit is niet de oplossing van het dopingprobleem in de sport, maar wel een extra pijl op onze boog.” (ANP)