op nrcnext.nl

Voorspel de toekomst

Crowdsourcing Your Future is een geinig gedachtenexperiment van onderzoeker en ontwerper Jessica Charlesworth.

Het idee: vraag je vrienden hoe zij denken dat jouw gewenste of waarschijnlijke toekomst eruit ziet. Je kunt zelf ook een briefkaart sturen met voorspellingen. Heb je er wat aan, aan voorspellingen van vrienden? En zou jij eerlijk genoeg durven zijn als je een kaartje kreeg van een vriend?

Hands mag soms, of niet?

De redding op de doellijn van Luís Suarez in de kwartfinale Ghana-Uruguay was dit weekend veelbesproken. Maar de geschiedenis leert dat professionals hun hand niet omdraaien voor overtredingen op cruciale momenten. Torsten Frings in de laatste minuten van de kwartfinale in 2002 tegen de VS bijvoorbeeld.

Jeugdsentiment even anders

In de online game Super Mario Crossovers kun je nu Super Mario spelen met Zelda, of Mega Man, of een andere Nintendo favoriet. Het spel werd gemaakt door Jay Pavlina en is een ode aan alle oude Nintendo spellen. Crossovers combineert de karakters van 7 spellen en laat ze door de originele Mario-omgeving rondrennen. Zo kun je Koopa’s neersteken met Links zwaard uit Zelda of met Bill R’s machinegeweer uit Contra schildpadden aan stukken schieten. Je kunt ook kiezen voor de karakters Ryu, Simon, Mega Man of Samus.