op nrcnext.nl

De jongerenclubs van D66, GroenLinks, PvdA en VVD werkten samen aan een ‘regeerakkoord’. Het initiatief strandde op het verlangen van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, om geen voorkeur voor één coalitie te uiten.

Goed dat de jongerenpartijen hebben gepoogd er met z’n vieren uit te komen. Vreemd dat de JOVD er wel inhoudelijk mee kan leven, maar principieel geen coalitievoorkeur uit wil spreken. Waarom zijn ze dan überhaupt aan de gesprekken begonnen?

Het gaat er uiteindelijk om dat ze er op de inhoud uit zijn gekomen. Dat is gelukt, dus dat is een mooi signaal naar de onderhandelaars in het gebouw van de Eerste Kamer.

Binnenhof

Jammer dat het niet is gelukt! Jammer dat een jongerenorganisatie als de JOVD niet durft te laten zien dat een Paars Plus-coalitie mogelijk is. Wanneer het inhoudelijk werkt, moet men ook niet bang zijn om dat uit te spreken. Zeker een politieke jongerenorganisatie zou juist wél een mening moeten hebben over coalitievorming, en een voorkeur moeten kunnen uitspreken.

Hopelijk is er meer succes voor Paars Plus in de grotemensenpolitiek.

L

Tsjonge jonge, een jongerenpartij die geen voorkeur wil uitspreken. Het is toch niet de NJR (Nationale Jeugdraad) die met alles rekening moet houden? Ze nemen zichzelf wel heel erg serieus. Zijn ze een keer interessant voor de media, hebben ze opeens formeel geen mening meer… Ik ga m’n lidmaatschap van de JOVD denk ik maar opzeggen.

Anton