Kort nieuws WK

FIFA komt Oranje te hulp bij zoeken naar nieuw hotel

Door een onzer redacteuren

Johannesburg, 7 juli. Het Nederlands elftal verlaat morgen het Sandton Hilton Hotel in Johannesburg en neemt intrek in het Sunnyside Park hotel in dezelfde stad. De KNVB had het vaste onderkomen niet tot en met de finale gereserveerd en is daardoor nu aangewezen op veel minder luxe, door de FIFA beschikbaar gestelde accommodatie. De Duitsers zouden wel in hun huidige onderkomen tussen Johannesburg en Pretoria kunnen blijven, als zij de eindstrijd halen. Spanje gaat na de halve finale vanavond in Durban eerst terug naar het basiskamp in Potchefstroom. Bondscoach Bert van Marwijk zit er niet mee. „Al moet ik op straat slapen. Het gaat erom dat we de finale spelen en daar heb ik alles voor over.”

80.000 fans feesten op Museumplein

AMSTERDAM, 7 juli. Ongeveer 80.000 voetballiefhebbers hebben gisteren op het Amsterdamse Museumplein naar het duel Nederland-Uruguay gekeken. Behalve op het plein hebben Oranjefans volgens de gemeente zeker op tweeduizend terrassen gezien hoe Nederland won, vertelde een woordvoerder van de gemeente vandaag. De halve finale is in een „onvoorstelbare harmonie” verlopen, meldde de woordvoerder. Ook in vele andere steden werd de overwinning van Oranje gevierd. Alleen in Den Haag kwam het na afloop tot rellen. (ANP)