Kort nieuws Sport

Doping: akkoord tussen WADA en farmaciebedrijven

LAUSANNE, 7 juli. De farmaceutische industrie ondertekende gisteren een akkoord over samenwerking met het internationaal antidopingbureau WADA. Dat maakt het in theorie mogelijk een test te ontwikkelen nog voordat nieuwe prestatiebevorderende middelen op de markt komen. WADA-directeur David Howman was blij met de overeenkomst. „Dit is niet de oplossing van het dopingprobleem in de sport, maar wel een extra pijl op onze boog.” (ANP)

Schikkingsvoorstel bij amateurvoetbal

ZEIST, 7 juli. De KNVB gaat met ingang van komend seizoen ook schikkingsvoorstellen invoeren bij het amateurvoetbal. De maatregel wordt in het betaalde voetbal al vijftien jaar gebruikt en betekent dat clubs na een directe rode kaart sneller te horen krijgen voor hoeveel wedstrijden een speler geschorst is. De ploeg en de voetballer hebben dan de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de voorgestelde straf. (ANP)

Barça: lening van 150 miljoen euro

DONETSK, 7 juli. Voetbalclub Barcelona gaat 150 miljoen euro lenen en heeft de Oekraïense verdediger Dmitro Tsjigrinski voor 15 miljoen euro verkocht om acute liquiditeitsproblemen op te lossen. Dat maakte voorzitter Sandro Rosell gisteren bekend. „We hebben een club met schulden en liquiditeitsproblemen overgenomen”, zei Rosell, die vorige maand werd gekozen als opvolger van Joan Laporta. (ANP)

Oostenrijk: Bertagnolli wint

LIENZ, 7 juli. Leonardo Bertagnolli heeft de derde etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. In de spurt troefde hij zijn medevluchters af. De Oekraïner Ruslan Pidgorni eindigde als tweede. De Italiaan Riccardo Ricco bleef leider in het klassement. Pieter Weening staat dertiende. (ANP)