Kort nieuws Economie

Omzet loopt minder hard terug in transportsector

Den Haag, 7 juli. De sterke omzetdaling in de transportsector vlakt af. De omzet daalde in het eerste kwartaal van 2010 veel minder sterk dan in voorgaande kwartalen. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de eerste drie maanden behaalden de transportbedrijven gemiddeld 1,4 procent minder omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het omzetverlies in de voorgaande vier kwartalen bedroeg steeds meer dan 10 procent. Het dieptepunt vormde het tweede kwartaal van 2009, toen de omzet ruim 14 procent lager uitkwam dan een jaar eerder. (ANP)

Eindhoven: kwart meer passagiers

Eindhoven, 7 juli. In het eerste half jaar van 2010 heeft Eindhoven Airport een kwart meer passagiers vervoerd vergeleken met 2009. Tot en met juni vervoerde de luchthaven 924.000 mensen. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 730.000. Dat heeft de regionale luchthaven vandaag bekendgemaakt. Door het wegvallen van de ticketbelasting in juli 2009 zijn luchtvaartmaatschappijen vaker gaan vliegen op de al bestaande bestemmingen van de regionale luchthaven. Bovendien is het aantal bestemmingen vanuit Eindhoven uitgebreid. (ANP)

Accountants Flynth en Gibo fuseren

Hoofddorp, 7 juli. De accountantsorganisaties Gibo en Flynth willen fuseren. Per 1 januari 2011 moet de fusie een feit zijn, maakten de bedrijven vandaag bekend. Na de fusie wil het bedrijf, dat 2.300 medewerkers, 35.000 klanten, tachtig vestigingen en een omzet van 180 miljoen euro heeft, de grootste nationale aanbieder van accountants- en adviesdiensten voor het midden- en kleinbedrijf zijn. (ANP)

Britse projecten BAM onder druk

Bunnik, 7 juli. Bouwbedrijf BAM houdt er rekening mee dat een aantal projecten voor de bouw en renovatie van Britse scholen wordt afgeblazen wegens de bezuinigingsplannen van de nieuwe Britse regering. Dat heeft een woordvoerder gisteren gezegd. Het gaat om projecten waarvoor de afgelopen maanden voorlopige akkoorden zijn gesloten. De Britse minister van Onderwijs Michael Gove maakte maandag bekend het project Building Schools for the Future op de schop te willen nemen. Het zou te complex zijn en daardoor nodeloos duur. BAM meldde in februari nog vrijwel zeker te zijn van de opdracht, die in de eerste fase van de bouw goed is voor 100 miljoen euro omzet, met een potentiële doorgroei naar 600 miljoen euro. (ANP)