Komkommernieuws

Verloren euromuntjes veroorzaken chaos op Italiaanse snelweg

FOGGIA. Een onverwachte geldregen heeft tot chaos op een snelweg bij Foggia in het Zuid-Italiaanse Apulië geleid. Een geldtransport raakte de vangrail, waarop het voertuig opensprong en zijn lading verloor. Bestuurders die achter het voertuig reden, trapten op de rem om de munten ter waarde van 1 en 2 euro op te rapen. Italiaanse media berichtten gisteren, dat volgens schattingen tussen 10.000 en 50.000 euro in de zakken van automobilisten is verdwenen. Veiligheidsfunctionarissen raapten de rest op. Het geldtransport vervoerde ongeveer 2 miljoen euro aan muntgeld, in pakketjes van 2.500 euro. (AFP)

Badeendjes niet met piepje langs douane

BOCHOLT. Tienduizend kleine gele badeendjes in Duitsland zijn hun piepgeluid kwijtgeraakt omdat het piepbuisje te gevaarlijk was voor kinderen. De Duitse douane in Bocholt had de zending eendjes uit China tegengehouden omdat de kans bestond dat de piepbuisjes losraken en zodoende door kinderen kunnen worden ingeslikt. De importeur van de eendjes besloot daarop tot de ‘noodoperatie’. Alle piepbuisjes moesten met de hand worden verwijderd. (ANP)

Autodieven laten een roze auto staan

TILBURG. Autodieven hebben geen enkele belangstelling voor een roze auto. Ook oranje en gele exemplaren laten ze liever staan. Een afwijkende lakkleur werkt net zo goed als een kostbaar antidiefstalsysteem, aldus een gisteren gepubliceerd onderzoek van Ben Vollaard van de Universiteit van Tilburg. Zijn onderzoeksopdracht heet de economie van het criminaliteitsbeleid. Autodieven denken na over de verkoopbaarheid van het door hen te stelen voertuig, stelt Vollaard. Om die reden worden rode auto’s ook veel minder vaak gestolen dan tien jaar geleden. In de jaren negentig was rood namelijk een populaire kleur voor een auto, maar nu zijn rode en groene wagens helemaal uit. Blauwe en zilvergrijze auto’s worden het meest gestolen. Het risico om die kwijt te raken is bijna 40 procent hoger dan alle andere kleuren. (ANP)

Gestolen bonnen

enschede. Een 34-jarige man uit Enschede is zondag opgepakt in zijn woonplaats, nadat hij zichzelf met gestolen cadeaubonnen culinair aan het verwennen was. Dat meldde de politie maandag. De 48-jarige eigenaresse van de bonnen had ze eerder die dag gekocht bij een horecagelegenheid aan de Lochemstraat. Op het moment dat ze kwam melden dat de bonnen gestolen waren, kon de uitbater aan de nummers zien dat iemand er in het restaurant mee aan het dineren was. De man bekende aan de politie dat hij de bonnen uit de fietstas van de vrouw had gestolen en werd vastgezet op een politiebureau. (Novum)

Sponsors gezocht voor borstvergroting

singapore. De 22-jarige Hong Qiuting uit Singapore zoekt mensen die een borstvergroting voor haar willen betalen zodat ze in bikini kan deelnemen aan een online show. Dat meldt de krant China Press. De deelneemsters moeten onder meer het nieuws voorlezen. Ze heeft al meerdere reacties op haar oproep. (Spits)