Opinie

Hond

De eerste ochtend op Vlieland is even wennen: geen pinautomaat bij de bakker, inslaan voor zondag, want dan is alles dicht. In de supermarkt vraagt een man achter mij aan de kassière: „Waar kan ik hier dierenmedicijnen kopen?” Het meisje zegt dat de man dan naar het spreekuur van de huisarts kan gaan om half

De eerste ochtend op Vlieland is even wennen: geen pinautomaat bij de bakker, inslaan voor zondag, want dan is alles dicht.

In de supermarkt vraagt een man achter mij aan de kassière: „Waar kan ik hier dierenmedicijnen kopen?” Het meisje zegt dat de man dan naar het spreekuur van de huisarts kan gaan om half vijf. „Eh”, zegt de man vertwijfeld, „maar het gaat om mijn hond, hij heeft oorpijn.” Het meisje neemt een pauze en zegt rustig en duidelijk articulerend. „Ja, dat komt, wij zijn hier een eiland. We hebben maar één dokter en die doet ook de dieren.”

D. van Stijn