Hete finale

Het belooft een zinderend hete finale te worden komende zondag. De temperaturen gaan in Nederland snel verder omhoog naar tropische waarden rond 30 graden. In Johannesburg is het ook zonnig maar wel frisser met overdag temperaturen van 16 tot 18 graden en zondagavond tijdens de wedstrijd rond 11 graden.

Vandaag werd het bij ons weer een stuk warmer dan gisteren nadat we de dag fris begonnen. Afgelopen nacht koelde het onder een heldere hemel namelijk weer flink af. Landinwaarts zakte de temperatuur naar 5 tot 8 graden en vlakbij de grond werd het nog een paar graden frisser.

Vanavond blijft het nog lang warm, waarna het komende nacht niet meer zo koud wordt. Het kwik zakt uiteindelijk naar 12 tot 16 graden. In het Waddengebied en langs de noordkust trekken nog regelmatig wolken voorbij waaruit soms zelfs een beetje lichte regen valt. Elders blijft het helder. Morgen bereikt de tropische warmte, afkomstig uit Frankrijk, ook ons land. Met veel zon loopt de temperatuur op naar 28 tot 32 graden in het binnenland. In de kustregio’s en rond het IJsselmeer is het iets minder heet. In de kop van Noord-Holland, op de Wadden en in het noorden van Friesland en Groningen zijn nog steeds wolken aanwezig. Tot en met het weekeinde blijft het zeer warm maar neemt de kans op een enkele regen of onweersbui wel toe.