een orakel met acht tentakels

Two year-old octopus Paul, the so-called "octopus oracle" predicts Spain's victory in their 2010 World Cup semi-final soccer match against Germany by choosing a mussel, from a glass box decorated with the Spanish national flag instead of a glass box with the German flag, at the Sea Life Aquarium in the western German city of Oberhausen July 6, 2010. Paul has correctly picked the winner of Germany's five World Cup results so far. REUTERS/Wolfgang Rattay (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER SPORT SOCCER WORLD CUP ANIMALS SOCIETY)
Two year-old octopus Paul, the so-called "octopus oracle" predicts Spain's victory in their 2010 World Cup semi-final soccer match against Germany by choosing a mussel, from a glass box decorated with the Spanish national flag instead of a glass box with the German flag, at the Sea Life Aquarium in the western German city of Oberhausen July 6, 2010. Paul has correctly picked the winner of Germany's five World Cup results so far. REUTERS/Wolfgang Rattay (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER SPORT SOCCER WORLD CUP ANIMALS SOCIETY) REUTERS

Octopus Paul heeft heel Duitsland de stuipen op het lijf gejaagd. In zijn aquarium in Oberhausen heeft de octopus opnieuw een voorspelling gedaan over het volgende duel van Duitsland. Tot nu voorspelde hij de winnaar van alle wedstrijden van de Mannshaft op dit WK. De inktvis kon telkens kiezen uit twee bokalen met een mossel. Nu koos hij resoluut voor de Spaanse mossel, wat zou betekenen dat Spanje morgen wint van Duitsland.

Bekijk de beelden op nrcnext.nl/links