Dit is nou een smartphone

Britain's Queen Elizabeth II tours Research in Motion, maker of the handheld Blackberry device, in Kitchener, Ontario July 5, 2010. AFP PHOTO/POOL//Fred Thornhill
Britain's Queen Elizabeth II tours Research in Motion, maker of the handheld Blackberry device, in Kitchener, Ontario July 5, 2010. AFP PHOTO/POOL//Fred Thornhill AFP

Ze kijkt alsof ze geen idee heeft wat ze in haar handen heeft, maar niets is minder waar. De Britse koningin Elizabeth is naar eigen zeggen namelijk helemaal gek op technologische snufjes.

Tijdens een rondleiding op het hoofdkantoor van het Canadese Research in Motion, de maker van de BlackBerry, kreeg de koningin het nieuwste model overhandigd. Het jasje dat ze draagt beschermt haar tegen elektrostatische schokken.

De Queen is al fan van de smartphone sinds haar zoon prins Andrew een paar jaar geleden een exemplaar meenam. Drie jaar geleden kreeg ze ook al een iPhone van Obama gevuld met liedjes en videobeelden van haar bezoek aan Washington en Virginia. Na de rondleiding ging het gezelschap naar een bioscoop om met een speciale bril een 3D-film te kijken.