...Ariel Sharon?

Israeli Prime Minister Ariel Sharon attends an opening of Memorial Day for fallen soldiers in Jerusalem in this April 15, 2002 file photo. Sharon, a dominant figure for decades in shaping the Middle East, was rushed to hospital on January 4, 2006 for surgery after suffering a massive brain haemorrhage. REUTERS/Nir Elias/Files
Israeli Prime Minister Ariel Sharon attends an opening of Memorial Day for fallen soldiers in Jerusalem in this April 15, 2002 file photo. Sharon, a dominant figure for decades in shaping the Middle East, was rushed to hospital on January 4, 2006 for surgery after suffering a massive brain haemorrhage. REUTERS/Nir Elias/Files REUTERS

De Israëlische premier Ariel Sharon kreeg op 4 januari 2006 een zware hersenbloeding en raakte in een coma. Hoe gaat het met hem, vraagt Maud van Dooren zich af. We moeten terug naar de zomer van 2006 om in deze krant een bericht over de toestand van Sharon te vinden (‘stabiel in coma’). Nieuws staat vaak gelijk aan een veranderende situatie, en dat gaat ook hier op: Sharon (inmiddels 81) ligt nog steeds, aan een beademingsmachine, stabiel in coma. Hij ligt in het Rehabilitatie Ziekenhuis, een speciale afdeling van het Tel Hashomer Ziekenhuis, dichtbij Tel Aviv. Er is geen zicht op herstel.

Ook een ‘Hoe is het toch met...’? e-mail: klik@nrc.nl