Warmer

Met een naar zuidelijke richting draaiende wind stroomt al vrij snel zeer warme lucht vanuit Spanje en Frankrijk binnen. Dit betekent net als vorige week in het binnenland tropische temperaturen.

Na een frisse nacht met plaatselijk 9 of 10 graden wordt het morgenmiddag al zeer warm in het binnenland, maar nog (net) niet tropisch. De maximumtemperatuur varieert namelijk van 23 graden aan de Zuid-Hollandse kust tot 28 in Zuidoost-Brabant en Limburg. Verder is het zonnig, maar komen in Noord-Holland wel enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog. De wind wordt zuidwestelijk en matig, kracht 3 tot 4.

Ook op donderdag is het noordwesten van het land gevoelig voor enkele wolken. Die horen bij een regenstoring op de Noordzee. De rest van het land krijgt weer een zonnige en zeer warme dag met maximaal 26 graden in de kustprovincies tot 32 graden in Limburg. Er waait hooguit een matige zuidwestelijke wind.

Vrijdag wordt het met veel zonneschijn nog iets warmer met in het binnenland maximaal 30 tot 33 graden. Door wind vanaf de relatief koude Noordzee schommelt de middagtemperatuur langs de kust rond de 26 graden. In de namiddag of avond ontstaat er misschien een lokale regen- of onweersbui. In het weekend is er kans op regen en onweersbuien.