Sport kort

Renner Ricco wint rit Ronde van Oostenrijk, Weening dertiende

KITZBüHEL. De Italiaan Riccardo Ricco heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Oostenrijk. De renner van Ceramica Flaminia won de tweede etappe over 174 kilometer van Landeck naar Kitzbühel. De Italiaan nam tevens de leiding over in het algemeen klassement van de Duitser André Greipel. Pieter Weening eindigde op ruim drie minuten van Ricco als dertiende. De winst op de Kitzbüheler Horn is alweer de vierde overwinning dit seizoen van Ricco. Eerder won hij dit jaar twee etappes in de Wielerweek van Lombardije en een etappe in de Ronde van Trentino. De Italiaan werd in 2008 voor twee jaar geschorst nadat hij was betrapt op doping. Dit seizoen keerde hij terug in het wielerpeloton. In het kielzog van Ricco kwam zijn landgenoot Emanuele Salla op bijna een minuut als tweede aan op de top van de Kitzbüheler Horn. De Spanjaard Sergio Pardilla werd derde. De nummers twee en drie van de etappe staan na gisteren eveneens tweede en derde in het algemeen klassement. Weening is dertiende. (ANP)

Basketballer Nowitzki blijft Mavericks trouw

DALLAS. De Duitse basketbalvedette Dirk Nowitzki blijft Dallas Mavericks trouw. De 32-jarige forward zet binnenkort zijn handtekening onder een vierjarig contract, met een waarde van naar verluidt 80 miljoen dollar (64 miljoen euro). Nowitzki, in 2007 verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA, had als ‘free agent’ de kans om deze zomer over te stappen naar een andere club. Nowitzki (2,13 meter) speelt al twaalf jaar voor de Mavericks. De Duitser is topscorer aller tijden van de club uit Dallas en heeft een gemiddelde van 22,9 punten per wedstrijd. Net als Nowitzki besloot ook Joe Johnson geen gebruik te maken van zijn transfervrije status. De guard blijft de komende zes jaar verbonden aan Atlanta Hawks. (ANP)

Thiemo de Bakker stijgt op ranglijst

RIJSWIJK. Tennisser Thiemo de Bakker is sinds gisteren de nummer 41 van de wereldranglijst. De Nederlander steeg acht plaatsen, nadat hij op Wimbledon de derde ronde had bereikt. In die fase verloor hij van de Fransman Paul-Henri Mathieu. De Bakker stond nog nooit zo hoog op de ATP-ranglijst. Nadal verstevigde met zijn Wimbledonoverwinning zijn leidende positie. De Zwitser Roger Federer, die in de kwartfinales van Wimbledon werd uitgeschakeld, zakte naar de derde plaats. De Serviër Novak Djokovic staat tweede. (ANP)

Golfer Justin Rose wint AT&T National

NEWTOWN SQUARE. De Engelse golfer Justin Rose heeft zondag (lokale tijd) het AT&T National gewonnen. Op de banen van Newtown Square had hij één slag voorsprong op de Amerikaan Ryan Moore. Het was de tweede overwinning op de PGA Tour van Rose in drie weken. Tiger Woods kon niet overtuigen. De nummer één van de wereld wist in alle vier ronden niet onder par te komen. Iets wat hem voor het laatst was overkomen in 1999, bij het Bay Hill Invitational. (ANP)

El Akchaoui tekent bij sc Heerenveen

HEERENVEEN. Youssef El Akchaoui speelt de komende drie seizoenen voor sc Heerenveen. Dat maakte de Friese club gisteren bekend. De verdediger komt transfervrij over van NEC. De 29-jarige Marokkaan speelde eerder voor Excelsior, FC Union Berlin, ADO Den Haag en NEC, dat hem het laatste jaar verhuurde aan FC Augsburg. De tweevoudig international sluit binnenkort aan bij de selectie van trainer Ron Jans. (ANP)