Sara en Iker

Repórteres-esportivas-mais-gostosas-do-mundo-sara-carbonero
Of Spanje morgen nu wint of verliest van Duitsland, de kans is klein dat het land snel uitgepraat raakt over Sara Carbonero. In het begin van het WK gold deze sportjournaliste nog als de zwakke schakel van het Spaanse elftal. Sinds de gewonnen wedstrijd tegen Paraguay is ze juist het geheime wapen van de Spanjaarden.

Dat zit zo: Carbonero (27) is niet alleen presentatrice bij TeleCinco. Ze is ook sinds enige maanden de geliefde van Iker Casillas. Hij is de doelman en aanvoerder van Spanje – en volgens veel Spaanse vrouwen de knapste man uit het team, misschien wel van het land.

Telecinco heeft in Spanje de tv-rechten op alle wedstrijden van het nationale elftal gekocht. En Carbonero is daarom degene Casillas en zijn ploeggenoten na afloop in de catacomben als eerste mag interviewen. De wedstrijd zelf volgt ze in een persvak achter het doel.

Toen Casillas tijdens de eerste verloren poulewedstrijd (tegen Zwitserland) enkele zwakke momenten had, werd al snel naar Carbonero gewezen. De jonge schone uit Toledo zou hem vanaf haar plekje langs het veld vast hebben afgeleid. Fotografen genoeg om dit met beelden van zelfs de kleinste intimiteiten te illustreren. Het interview dat ze haar vriendje na de afgang tegen de Zwitsers afnam, is een hit op internet. http://www.youtube.com/watch?v=dvsAUWM1qiA

Er kwam ook kritiek van collega-journalisten. Carbonero zou haar baan bij TeleCinco enkel aan haar schoonheid en mooie groene ogen te danken hebben. Ze reageerde op alle kritiek door een blocnote bij zich te dragen met daarop de tekst: ‘Houd toch je bek.’

Nu de regerend Europees kampioen de halve finale heeft bereikt, houden alle critici inderdaad hun mond. Mede omdat Spanje in de kwartfinale Paraguay vooral versloeg dankzij een goed keepende Casillas. ,,Iker, Iker”, scandeerde miljoenen Spanjaarden nadat de doelman een penalty stopte. Tot op heden was dit nooit zijn specialiteit. Zou Sara’s aanwezigheid geholpen hebben?

Het leidde er toe dat Carbonero van achilleshiel nu is gepromoveerd tot Sirene. Nu maar hopen dat vriendje Odysseus zijn manschappen inderdaad veilig de finale binnenvaart.