Kort nieuws Sport

President van Argentinië wil dat Maradona blijft

BUENOS AIRES, 6 juli. De president van Argentinië, Cristina Fernandez, heeft Maradona toegesproken. „Hou vol Diego! Geen Argentijn heeft ons zo veel plezier gegeven op het voetbalveld als jij”, sprak Fernandez. Maradona gaf na de wedstrijd aan dat hij gaat nadenken over een vervolg als bondscoach. Hij heeft nog een contract tot de Copa America in 2011 waar Argentinië gastheer van is. Het land heeft tevens voorgesteld om gezamenlijk met Uruguay het WK voetbal in 2030 te organiseren. De FIFA en de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol hebben positief gereageerd op het voorstel. (ANP)

Cricket: Nederland verslaat Canada

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM, 6 juli. De Nederlandse cricketers hebben gisteren hun tweede overwinning behaald in de World League (divisie 1). In Rotterdam won Nederland eenvoudig van Canada, dat werd uitgebowld voor slechts 168 runs. Nederland, dat eerder in het toernooi verloor van Schotland maar won van Kenia, had geen problemen met dat totaal (169 voor 3). Dat was vooral te danken aan openingsbatsman Eric Szwarczynski, die met 84 not out bleef. Morgen speelt Nederland tegen Afghanistan.

Bakircioglü naar Racing Santander

SANTANDER, 6 juli. De Zweedse aanvaller Kennedy Bakircioglü speelt komend seizoen bij Racing Santander. De international speelde de afgelopen drie jaar voor Ajax en tekende een contract voor twee seizoenen bij de Spaanse club. Youssef El Akchaoui tekende voor drie jaar bij sc Heerenveen. De 29-jarige verdediger komt transfervrij over van NEC. (ANP)

Stoudemire naar New York Knicks

NEW YORK, 6 juli. Amar Stoudemire is de eerste prominente basketballer die dit jaar heeft besloten gebruik te maken van zijn status als ‘free agent’. De 27-jarige Amerikaan verruilt Phoenix Suns voor New York Knicks. Stoudemire, die in 2003 rookie (nieuwkomer) van het jaar was gaat in New York naar verluidt in de komende vijf jaar 100 miljoen dollar (80 miljoen euro) verdienen. (ANP)