Kort nieuws Economie

Binck, Delta Lloyd in pensioenen

Amsterdam, 6 juli. Delta Lloyd en BinckBank stappen samen in de Nederlandse pensioenmarkt. De verzekeraar en de beleggersbank lanceren een joint venture op het gebied van collectieve pensioenen met beschikbare premieregelingen. Beide partijen bezitten 50 procent van de aandelen in de nieuwe pensioenuitvoerder, die de naam BeFrank krijgt. De nieuwe onderneming zal de markt betreden na de inwerkingtreding van de Wet introductie premiepensioeninstellingen. Dit zal naar verwachting op 1 januari 2011 zijn. (ANP)

KBC verkoopt dochter aan Daiwa

Brussel, 6 juli. De Belgische bank KBC verkoopt haar wereldwijde activiteiten in converteerbare obligaties aan het Japanse Daiwa. Daiwa betaalt voor de onderdelen van KBC ongeveer 1 miljard dollar (ongeveer 800 miljoen euro), zo maakten beide partijen gisteren bekend. De verkoop is onderdeel van een in 2009 aangekondigd herstructureringsplan van KBC en zal naar verwachting in het begin van het vierde kwartaal worden afgerond. KBC moet van de Europese Commissie omvangrijke herstructureringen doorvoeren omdat het tijdens de financiële crisis staatssteun heeft gekregen. KBC verkoopt ook dochter Secura, een herverzekeraar. (ANP)

Unit4 zet Poolse overname door

Sliedrecht, 6 juli. Unit4 heeft meer dan 90 procent van de aandelen van Teta in handen. Daarmee heeft het softwarebedrijf de biedingsstrijd rond zijn Poolse branchegenoot definitief gewonnen. Vorige week verhoogde Unit4 een eerder bod op Teta tot 14 zlotys (3,40 euro) per aandeel. Deze verhoging gebeurde in reactie op een bod van het Britse bedrijf Sage, dat 12,75 zlotys per aandeel op Teta bood. Het bod van Unit4 van 14 zloty waardeerde Teta op cira 40 miljoen euro. (ANP)