komkommernieuws

Deelneemster spant rechtzaak aan tegen Holland’s got talent

amsterdam. Deelneemster Jacqueline voelt zich door het RTL-programma Holland’s got talent zo onheus bejegend dat ze een rechtszaak heeft aangespannen. Via de rechter wil ze voorkomen dat haar auditie op tv wordt uitgezonden. Volgens Jacqueline zijn de beelden gemanipuleerd. Volgens haar advocaat mr. Maaike Weda maakt ze een goede kans. Ze zegt te beschikken over getuigenverklaringen van mensen die verklaren dat het publiek werd opgestookt en dat het geluid en de microfoon niet in orde waren. Zij concludeert dat er sprake is van dwaling en zal een uitzendverbod vorderen. (De Telegraaf)

Opnieuw kampioen hotdogs eten

NEW YORK. De Amerikaan Joey Chestnut heeft zijn wereldtitel hotdogs eten zondag met succes verdedigd. In tien minuten tijd werkte hij 54 broodjes met worstjes naar binnen. Chestnut was in 2007, 2008 en 2009 ook al de beste hotdog-eter ter wereld. Vorig jaar luisterde hij de titel op met een wereldrecord. Toen at hij in tien minuten maar liefst 68 hotdogs op; minder dan negen seconden had hij nodig per broodje. (ANP)

Tv kijken in bed is kankerverwekkend

STOCKHOLM. Tv kijken in bed verhoogt de kans op kanker, zo stellen Zweedse onderzoekers. De metalen veren in het matras vangen volgens de wetenschappers kankerverwekkende elektrogolven op van het beeldscherm, die vervolgens het lichaam worden ingestraald. Eerder onderzoek wees al uit dat Europeanen vaker op hun linkerzij slapen, wat zou verklaren waarom kanker steeds vaker aan de linkerkant van het lichaam voorkomt. (De Telegraaf)

Fransman is beste varkensimitator

Milizac. De Normandiër Noël Jamet heeft zaterdag een wedstrijd varkenskreten nabootsen gewonnen in het Franse Milizac. De man, die reeds kampioen van Frankrijk is, bootste – uitgedost met oren en een varkenssnuit en gehuld in een roze pak – het best een varken na dat naar het slachthuis gevoerd wordt. (De Standaard)