ik@nrc.nl

Mijn verkering is uit en ter troost en bemoediging ben ik naar mijn moeder gereisd. Daar aangekomen blijkt er niemand thuis te zijn, dus pak ik maar vast een handdoek uit de kast en vlei me in bikini neer op een tuinstoel.

Ik ben een tijdje verdiept in mijn boek, totdat ik plotseling opschrik van een mannenstem vlak achter de heg. Een paar tonen hoger dan nog prettig is zegt hij: „Waar is je vriendje dan?”

Na wat geritsel hoor ik: „Ben je helemaal alleen?”

Ik verstijf en voel opeens hoe weinig mijn bikini bedekt en hoe alleen ik daar in de tuin lig. Terwijl ik me voorzichtig omdraai, zie ik nog net hoe de vriend van de buurvrouw wegloopt. Met hun nieuwe jonge katje in zijn armen.

Marianne Borgdorff

Ook een ikje maken? Stuur je bijdrage van maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl