Dit is een dichtbevolkte stad

Mumbai. Tientallen taxi's, riksja's, een overvolle bus, brommertjes, een oude man die zijn kar met voedselwaren voorttrekt. Normaal zijn de straten van Mumbai een chaos, gisteren lag het openbare leven grotendeels stil. Net als in vele andere delen van India werd er geprotesteerd tegen de vorige maand aangekondigde afschaffing van de subsidie op brandstofprijzen. Volgens de regering van de Congrespartij is de prijsverhoging van bijna 7 procent nodig om het begrotingstekort - geschat op 5,5 procent - terug te dringen. Vooral in staten waar de oppositiepartij BJP of de communisten sterk staan, werd gestaakt. In Bangalore bleven de meeste IT-bedrijven gesloten, in Kolkata en Mumbai raakten trein- en luchtverkeer ontregeld. Kijk op de foto ook even naar de typische zit van de mannen aan de kade. En doe het eens na. The Marine Lines area is deserted during a nationwide opposition strike against price rise in Mumbai, India, Monday, July 5, 2010. Transportation ground to a halt and businesses were closed Monday in many parts of India following a one-day strike by the main opposition parties to protest a government-imposed hike in fuel prices. (AP Photo/Rajanish Kakade)
Mumbai. Tientallen taxi's, riksja's, een overvolle bus, brommertjes, een oude man die zijn kar met voedselwaren voorttrekt. Normaal zijn de straten van Mumbai een chaos, gisteren lag het openbare leven grotendeels stil. Net als in vele andere delen van India werd er geprotesteerd tegen de vorige maand aangekondigde afschaffing van de subsidie op brandstofprijzen. Volgens de regering van de Congrespartij is de prijsverhoging van bijna 7 procent nodig om het begrotingstekort - geschat op 5,5 procent - terug te dringen. Vooral in staten waar de oppositiepartij BJP of de communisten sterk staan, werd gestaakt. In Bangalore bleven de meeste IT-bedrijven gesloten, in Kolkata en Mumbai raakten trein- en luchtverkeer ontregeld. Kijk op de foto ook even naar de typische zit van de mannen aan de kade. En doe het eens na. The Marine Lines area is deserted during a nationwide opposition strike against price rise in Mumbai, India, Monday, July 5, 2010. Transportation ground to a halt and businesses were closed Monday in many parts of India following a one-day strike by the main opposition parties to protest a government-imposed hike in fuel prices. (AP Photo/Rajanish Kakade) AP

Tientallen taxi’s, riksja’s, een overvolle bus, brommertjes, een oude man die zijn kar met voedselwaren voorttrekt. Normaal zijn de straten van Mumbai een chaos, gisteren lag het openbare leven grotendeels stil. Net als in vele andere delen van India werd er geprotesteerd tegen de vorige maand afgekondigde afschaffing van de subsidie op brandstofprijzen. Volgens de regering van de Congrespartij is de prijsverhoging van bijna 7 procent nodig om het begrotingstekort – geschat op 5,5 procent – terug te dringen. Vooral in staten waar de oppositiepartij BJP of de communisten sterk staan, werd gestaakt. In Bangalore bleven de meeste IT-bedrijven gesloten, in Kolkata en Mumbai raakten trein- en luchtverkeer ontregeld.

Kijk op deze foto ook even naar de typische zit van de mannen aan de kade. En doe het eens na.