7 redenen om uit te gaan

The Legendary Shack Shakers
The Legendary Shack Shakers

1 voetbal

Nederland - Uruguay

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 19.00u. Entree: 5 euro. www.melkweg.nl

De Melkweg vertoont de wedstrijd Nederland - Uruguay op een megascherm in The Max. Voor en na de wedstrijd kan er gedanst worden en tijdens de wedstrijd worden pullen bier geserveerd aan lange tafels.

2 expositie

Gaan als ze er staan. 40 jaar surfcultuur op Scheveningen

Muzee Scheveningen. T/m 24 okt. www.muzeescheveningen.nl

Scheveningen is sinds het einde van de jaren zestig het kloppend hart van golfsurfend Nederland. De expositie ‘Gaan als ze er staan’ geeft een inkijkje in deze sport en de Nederlandse ontstaansgeschiedenis. Te zien zijn films, foto’s en portretten maar ook suits, boards en andere relikwieën van eind jaren zestig tot heden.

3 muziek

Toots & The Maytals

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.30u. Prijs: 21 euro. www.tivoli.nl

Een concert van de legendarische reggaeband Toots & The Maytals, die in 1966 werd opgericht in Jamaica. Zegt hun naam je niets, dan ken je hun nummers vast wel, want die zijn gecoverd door o.a. The Clash, Jack Johnson, The Specials, Robert Palmer en Amy Winehouse. Hun nieuwe cd Flip & Twist is tevens verkrijgbaar op een usb-stick in de vorm van een joint.

4 tentoonstelling

Opa’s iPod, hightech toen en nu

Rotterdam: de Dubbelde Palmboom. T/m 29 mei 2011. www.historischmuseumrotterdam.nl

Vijf apparaten staan centraal in de tentoonstelling ‘Opa’s iPod’: radio, telefoon, televisie, muziekspeler en computer. Ze zijn ooit in ons dagelijks leven gekomen en er was dus ook een tijd dat ze er niet waren. Wat was er toen?

5 rondwandeling

Verborgen Klanken

Noordwijk: Gemeentehuis, 19.00u. Prijs: 12,50 euro. www.kunstklank.nl

Elke dinsdagavond in juli en augustus organiseert de Stichting KunstKlank een cultureel-historische rondwandeling door het oude centrum van Noordwijk. Op een geheime, meestal niet voor publiek toegankelijke, locatie worden verschillende muziek- en theatervoorstellingen verzorgd. Vanavond brengen Nadja et les Gamins en Vladimir Shobanov nummers van o.a. Edith Piaf, Charles Trenet en Jacques Brel.

6 muziek

The Legendary Shack Shakers

Leeuwarden: Podium Asteriks @ de Gloppe. Tijd: 20.00u. Entree: 5 euro. www.podiumasteriks.nl

The Legendary Shack Shakers uit Nashville maken een energieke mix van polka, punk, country en delta blues. De graatmagere zanger J.D. Wilkes bespeelt zijn bluesharp alsof zijn leven ervan af hangt. „The best damn front man and band in America”, volgens Hank Williams III.

7 dansvideo’s

Geeks Can Dance / YouTube

Amsterdam: Stadsschouwburg Rabozaal. Tijd: 20.30u. Kaarten: 12,50/15 euro via www.ssba.nl

Upload Cinema brengt elke maand een selectie internetfilmpjes naar het witte doek. Onder de titel ‘Geeks Can Dance’ is er tijdens Julidans een speciale editie, waarbij de meest opmerkelijke YouTube-dansvideo’s worden vertoond op bioscoopformaat.