4 redenen om tv te kijken

Dode vissen door BP Poggy fish lie dead stuck in oil in Bay Jimmy near Port Sulpher, Louisiana June 20, 2010. The BP oil spill has been called one of the largest environmental disasters in American history. REUTERS/Sean Gardner (UNITED STATES - Tags: DISASTER ENVIRONMENT ENERGY ANIMALS BUSINESS)
Dode vissen door BP Poggy fish lie dead stuck in oil in Bay Jimmy near Port Sulpher, Louisiana June 20, 2010. The BP oil spill has been called one of the largest environmental disasters in American history. REUTERS/Sean Gardner (UNITED STATES - Tags: DISASTER ENVIRONMENT ENERGY ANIMALS BUSINESS) REUTERS

1 docu

Terzake

Canvas, 20.00-20.10u.

Elf doden vielen er door de ontploffing op het boorplatform, maar die veroorzaakte ook een gigantische milieuramp. Nog elke dag stromen er duizenden liters ruwe olie uit de lekkende oliebron in de Golf van Mexico. Er kan niet meer gevist worden, tere ecosystemen zijn voor jaren besmeurd. Terzake onderzoekt wat er precies is fout gelopen op het olieplatform van BP en wat de gevolgen zijn, nu en in de toekomst. Oorspronkelijke titel: BP in Deep Water.

2 Thema avond

Zóóó 30!

Ned.3, 20.30-21.55 u.

Herhaling van thema-avond voor en over dertigers. Over de stress van het kiezen, over het gras dat bij de buren altijd groener is en over of er misschien iets meer is. Over al die dingen die de generatie geboren tussen ’72 en ’82 bezighouden en zorgen baren. Erkenning en herkenning, tests, tips en tricks, amusement, debat en opinie rond een dolende generatie. Presentatie: Chantal Janzen, Ruben Nicolai.

3 film

Anaconda

RTL5, 20.30 - 22.10 u.

Rammelende variant op de monsterfilms uit de jaren 50. Een filmcrew, onder leiding van antropoloog Steven Cale, vaart een rivier af om een inheemse stam te vinden. Ze redden een man die slangenjager blijkt te zijn en op zoek is naar een legendarische anaconda. Deze reusachtige waterslang (ruim dertien meter) is spectaculair getrukeerd. Met Ice Cube, Jon Voight, Eric Stolz, Jennifer Lopez, Owen Wilson. (Luis Llosa, 1997)

4 film

Cocktail

Veronica, 22.40 - 00.50 u.

Onnozele jaren 80-zedenkomedie. Brian (Tom Cruise) komt net uit het leger en is op zoek naar werk. Hij krijgt een baan als barman aangeboden. Van zijn baas Douglas leert hij alle kneepjes van het vak en ontpopt hij zich tot bij de dames populaire barman. Brian vertrekt naar Jamaica om een eigen bar op te zetten leert de knappe kunstenares Jordan kennen. Wanneer hij een heftige romance met haar begint, zet dit zijn leven volledig op zijn kop. Met Tom Cruise, Bryan Brown, Elisabeth Shue (Roger Donaldson, 1988)