op nrcnext.nl

De VS zonder wapens?

Interessant subcultuurtje: jongens die via YouTube een populaire tv-show proberen te krijgen. Ze halen de gekste stunts voor de meeste views uit. Op het filmpje op de site zie je een combinatie van de vierde iPhone en het recht op vuurwapens in de VS. Een steuntje in de rug voor tegenstanders van lokale wetten die vuurwapenbezit aan banden leggen.

De beste blogs van 2010

Time Magazine maakt elk jaar een lijst met de beste blogs van het jaar. Er zijn er zo’n 112 miljoen. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Twitterincidenten

Nu nog bijzonder, later normaal? Cornald Maas is al ontslagen door een van zijn tweets en ook Paul de Leeuw raakte afgelopen week in de problemen door zijn gekwetter. Wat leren deze twee incidenten ons? In ieder geval dat geen enkele tweet meer vrijblijvend is. Terecht of niet?

Is de jongen nog salonfähig?

Twee van de tien meest besproken twitteronderwerpen gaan over de nieuwe film van Harry Potter. Ben jij ook een liefhebber? Bekijk de trailer op de site.

Wat ging er mis met de DSB?

Even een paar maanden terug. ‘Honderdduizend slachtoffers!’ Weet je het weer? De bevindingen van het onderzoek naar de inmiddels failliete bank van Dirk Scheringa zijn vandaag gepresenteerd.