Kort nieuws Sport

Britse journalist gearresteerd

Pretoria, 30 juni. De Zuid-Afrikaanse politie heeft de Britse journalist Simon Wright gearresteerd. De reporter van de tabloid Sunday Mirror zou de fan hebben geholpen die na de wedstrijd tegen Algerije op het WK voetbal de kleedkamer van het Engelse team binnendrong. Dat meldde politiechef Bheki Cele gisteren. Op videobeelden zou te zien zijn dat Wright de 32-jarige Pavlos Joseph de weg wijst naar de kleedkamer van het Engelse team, dat tegen Algerije teleurstelde met 0-0. „We hebben reden om aan te nemen dat dit incident in scène is gezet. We denken dat het de bedoeling was om de veiligheid van het WK in een kwaad daglicht te stellen”, aldus Cele. (ANP)

Warm onthaal voor Noord-Koreanen

PYONGYANG, 30 juni. De voetballers van Noord-Korea zijn gisteren warm onthaald in eigen land na terugkeer uit Zuid-Afrika. Dat beweerde een Noord-Koreaanse krant. De selectie van bondscoach Kim Jong-hun werd op het vliegveld opgewacht door familieleden en supporters. (ANP)

Waterpolosters verliezen opnieuw

SAN DIEGO, 30 juni. De Nederlandse waterpolosters hebben gisteravond ook hun tweede wedstrijd in de finale van de World League in San Diego verloren. Hongarije nam de strafworpen beter dan de olympisch kampioen van Peking, dat zich in de reguliere speeltijd goed had teruggevochten na een slecht begin: 8-8. Nienke Vermeer miste de zevende strafworp, waardoor Hongarije met 15-14 won. (ANP)

Softbalsters naar play-offs WK

CARACAS, 30 juni. De Nederlandse softbalsters hebben zich tijdens het WK in Venezuela geplaatst voor de play-offs. Oranje kreeg daarbij wel hulp van Taiwan, dat Cuba met 1-0 versloeg. Nederland verloor zelf de laatste wedstrijd in de voorronde met 6-1 van het al geplaatste Canada. (ANP)

Oscar Pereiro stopt met wielrennen

Madrid, 30 juni. De Spanjaard Oscar Pereiro Sio stopt na dit seizoen. De renner van Astana die dit jaar de Tour niet rijdt, werd een jaar na datum uitgeroepen tot winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2006 nadat de Amerikaan Floyd Landis positief had getest. In 2008 kwam hij zwaar ten val en hij heeft sindsdien zijn oude niveau niet kunnen vinden. (ANP)

Dopingrazzia bij Italiaanse renners

ROME, 30 juni. De Italiaanse politie heeft aan de vooravond van de Tour, die zaterdag in Rotterdam begint, huiszoekingen gedaan bij wielrenners en artsen in het noorden van Italië. In de woningen zouden verboden medicamenten en computers in beslag zijn genomen. De opdracht voor de actie kwam van het Openbaar Ministerie in Padua. (ANP)