5 redenen om uit te gaan

Benali ontmoet Le Clézio Abdelkader BENALI,auteur. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 4 juli 2008
Benali ontmoet Le Clézio Abdelkader BENALI,auteur. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 4 juli 2008 ©Vincent Mentzel 2008

1 muziek

North Sea Round Town

Rotterdam, De Unie, Mauritsweg 34-35, 20.30 uur, entree: 10 euro

Singer-songwriter Janne Schra bracht in 2006 met de band Room Eleven haar eerste cd uit. Inmiddels heeft ze gouden en platina platen en toerde ze door Japan, Canada en Zuid-Afrika. Ondanks het succes besloot Janne Schra alleen verder te gaan. Op creatief gebied liep de groep vast, zo meldde de manager in januari. In oktober verschijnt het eerste soloalbum van Schra. Haar (gedeeltelijk) nieuwe band heet Schradinova, en bestaat naast Janne Schra (zang) uit Stef van Es (gitaar) Satindra Kalpoe (drums en percussie), Lucas Dols (contrabas en basgitaar) en Tony Roe (toetsen). Vanavond een optreden en een gesprek.

2 stand up

Comedytrain International Summer Festival

Amsterdam, Toomler, Breitnerstraat 2, t/m 14 augustus. Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 20.30 uur. Entree: 10 euro. www.toomler.nl

Vandaag gaat de 17de editie van het Comedytrain International Summer Festival van start. In Toomler zullen verschillende internationale comedians optreden. Onder wie: Rich Hall (Saturday Night Live, David Letterman), Arj Barker (Flight of the concords) en Adam Bloom (favoriete comedian van Ricky Gervais) Tot en met 14 augustus spelen iedere week twee internationale comedians. Vanavond Rich Hall en John Moloney.

3 Debat en muziek

EcoPeace: Environmental Peacemaking in the Middle East

Amsterdam, Felix Meritis, Keizersgracht 324. Aanvang middagprogramma: 15.00 uur, avondprogramma: 19.30 uur. Entree: 15 euro (studenten 5 euro). Voertaal: Engels. www.felix.meritis.nl

De organisatie Friends of the Earth Middle East (FoEME) brengt Jordaanse, Palestijnse en Israëlische milieudeskundigen bij elkaar om duurzame regionale oplossingen te vinden voor de waterproblematiek in het Midden-Oosten. Het programma bestaat uit twee delen: ’s middags richt het programma zich met name op de professionals en beleidsmakers op het gebied van water, milieu en het Midden-Oosten, en ’s avonds op het algemene publiek. Verder is er live oriëntaalse (jazz)muziek van Samira Dainan en DJ Amin.

4 literatuur

Abdelkader Benali ontmoet Nobelprijswinnaar Jean-Marie Gustave Le Clézio

Utrecht, Rasa, Pauwstraat 13a, 20.00 uur. Entree: 9 euro. www.rasa.nl

Schrijver Abdelkader Benali ontmoet de Frans-Mauritiaanse Nobelprijswinnaar Jean-Marie Gustave Le Clézio in het Utrechtse theater RASA. Hij geeft zelden interviews, maar bezoekt nu Utrecht naar aanleiding van de verschijning van zijn nieuwe roman Refrein van de honger. Le Clézio schreef meer dan vijftig romans, korte verhalen, kinderboeken, portretten en essays.

5 jazzsessie

Plug-IN

Utrecht: SJU jazzpodium, zaal open: 20.30 uur, aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis. www.sjujazz.nl

Vanavond vindt de laatste Plug-IN sessie van het seizoen plaats op het SJU podium in Utrecht. Tijdens deze maandelijkse hiphopjamsessie neemt steeds weer een andere groep de leiding. Vanavond zijn dat The Milfs.