Op de vierde verdieping

Navotas. Arme Filippijnse families wonen boven op de graftombes van gemeentelijke begraafplaats van Navotas, ten noorden van de hoofdstad Manilla. Op enkele Indiase steden na is dit het meest dichtbevolkte gebied ter wereld. De bewoners hebben daarom geen andere keus dan op hun doden te slapen, koken, eten, baden en wassen. De Filippijnen hebben een tropisch klimaat. Van mei tot oktober valt in grote delen van het land veel regen. In Navotas wonen ruim 245.000 mensen. De stad ligt op het eiland Luzon. De Filippijnen bestaan uit maar liefst 7.107 eilanden, waar in totaal 91 miljoen mensen wonen. De meerderheid van de bevolking is rooms-katholiek. De Filippijnen werden een Spaanse kolonie in de zestiende eeuw. Het land werd onafhankelijk na de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. De Filippijnen waren toen een van de rijkste landen van de regio. Inmiddels is het een van de armste landen. Foto AFP/Noel Celis TO GO WITH Lifestyle-Philippines-cemetery-poverty FEATURE by Cecil MorellaIn a picture taken on April 3, 2010 a Filipino man stands amid the tarpaulins of his shanty-type home built on top of tombs inside the Municipal Cemetery of Navotas, north of Manila. The poor and the dead have little choice but to mingle together in a graveyard in Navotas, one of the world's most densely populated areas behind only a few Indian cities. The residents of the cemetery sleep, cook, eat, bathe, and wash clothes atop the tombs. AFP PHOTO/NOEL CELIS
Navotas. Arme Filippijnse families wonen boven op de graftombes van gemeentelijke begraafplaats van Navotas, ten noorden van de hoofdstad Manilla. Op enkele Indiase steden na is dit het meest dichtbevolkte gebied ter wereld. De bewoners hebben daarom geen andere keus dan op hun doden te slapen, koken, eten, baden en wassen. De Filippijnen hebben een tropisch klimaat. Van mei tot oktober valt in grote delen van het land veel regen. In Navotas wonen ruim 245.000 mensen. De stad ligt op het eiland Luzon. De Filippijnen bestaan uit maar liefst 7.107 eilanden, waar in totaal 91 miljoen mensen wonen. De meerderheid van de bevolking is rooms-katholiek. De Filippijnen werden een Spaanse kolonie in de zestiende eeuw. Het land werd onafhankelijk na de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. De Filippijnen waren toen een van de rijkste landen van de regio. Inmiddels is het een van de armste landen. Foto AFP/Noel Celis TO GO WITH Lifestyle-Philippines-cemetery-poverty FEATURE by Cecil Morella
In a picture taken on April 3, 2010 a Filipino man stands amid the tarpaulins of his shanty-type home built on top of tombs inside the Municipal Cemetery of Navotas, north of Manila. The poor and the dead have little choice but to mingle together in a graveyard in Navotas, one of the world's most densely populated areas behind only a few Indian cities. The residents of the cemetery sleep, cook, eat, bathe, and wash clothes atop the tombs. AFP PHOTO/NOEL CELIS
AFP

Arme Filippijnse families wonen boven op de graftombes van de gemeentelijke begraafplaats van Navotas, ten noorden van de hoofdstad Manilla. Op enkele Indiase steden na is dit het meest dichtbevolkte gebied ter wereld. De bewoners hebben daarom geen andere keus dan op hun doden te slapen, koken, eten, baden en wassen.

De Filippijnen hebben een tropisch klimaat. Van mei tot oktober valt in grote delen van het land veel regen. In Navotas wonen ruim 245.000 mensen. De stad ligt op het eiland Luzon. De Filippijnen bestaan uit maar liefst 7.107 eilanden, waar in totaal 91 miljoen mensen wonen. De meerderheid van de bevolking is rooms-katholiek.

De Filippijnen werden een Spaanse kolonie in de zestiende eeuw. Het land werd onafhankelijk na de Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Filippijnen waren toen een van de rijkste landen van de regio. Inmiddels is het een van de armste landen.