4 redenen om tv te kijken

Reza is een histerisch meisje. Scene uit de film Ik ook van jou
Reza is een histerisch meisje. Scene uit de film Ik ook van jou

1 talenten

Xperience

Ned. 3, 18.55 - 19.22u.

Kandidaten van het programma Xperience krijgen de kans om bij ervaren voorbeelden in de leer te gaan. Vandaag studenten van de opleiding Fashion & Design.

2 ideale man

Thema: mannen volgens vrouwen

Ned. 3, 20.15 - 21.35u.

Thema-avond uit 2008 over de ideale man. Wie is hij? Hoe ziet hij eruit? En wat doet hij? Met ondermeer een gedramatiseerde column van schrijfster en filosofe Stine Jensen die meer onder de indruk is van een man die iets met zijn handen kan dan van een intellectuele man. Verder cabaretière en zangeres Mylou Frencken over haar ideale maar overleden man Bert Klunder. En een intiem vakantiefilmpje van de verliefde documentairemaakster Marijn Frank over haar eerste vakantie met ‘de man van haar leven’ .

3 boekverfilming

Ik ook van jou

RTL 5, 22.15 - 00.05u.

Ik ook van jou is de verfilming van het debuut van Ronald Giphart uit 1992. Het werd verfilmd door Ruud van Hemert, die met Schatjes! en Mama is boos in de jaren tachtig al twee van de beste Nederlandse publiekssuccessen afleverde. Ik ook van jou gaat over een aankomend schrijver die met een studievriend op vakantie is in de Dordogne en terugdenkt aan zijn relatie vol geweldige seks en gepassioneerde ruzies met bloedmooi, hysterisch, suïcidaal meisje Reza. De schrijver wordt gespeeld door Antonie Kamerling, die er een wel heel kleurloze figuur van maakt. Soapster Angela Schijf is als Reza net zo goed in ontwapenen als in hysterisch zijn.

4 veertigers

Cloaca

Ned. 3, 22.20 - 00.15u.

Grimmige verfilming van toneelstuk over vier veertigers, oude studievrienden, die door omstandigheden op elkaar worden teruggeworpen. Taal en spitsvondigheid zijn de wapens, de hoofdrolspelers zijn heel goed met woorden, pauzes, timing en het aanbrengen van dubbele bodems. (Willem van de Sande Bakhuyzen, 2003).

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 24