Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Met fans en spelers van Quick Boys wordt gekeken naar de wedstrijd van Oranje. Op het veld van die voetbalclub traint de Oranjeselectie geregeld. Hoe bekijken de leden van de club de wedstrijd en hoe brengt oud Quick Boys-speler Dirk Kuijt het er af? Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Op bezoek in Parijs bij mode-orakel Lidewij Edelkoort, die voorspellingen inzake toekomstige trends verkoopt aan bedrijven. Ned.2, 20.30-21.00u.

Nova/DenHaag vandaag. Het laatste nieuws over de formatie, een gesprek met Gerben van de Marel over de schadevergoeding van 75 miljoen euro die Jan van V., hoofdverdachte in de vastgoedfraudezaak, betaalde aan benadeelden. En een reportage over het toenemend aantal armen in Duitsland.Ned.2, 22.45-23.20u.

informatief

Je zal het maar hebben. Serie over jongeren met een aandoening. Presentator Valerio Zeno praat vandaag met Koen die continu een piep in zijn oor heeft en met Eline. Zij heeft een ziekte waardoor haar gewrichten te los zitten. Ned.3, 19.00-19.28u.

Die Kandidaten. Christian Wulff (CDU) en Joachim Gauck (SPD) zijn de meest kansrijke kandidaten voor het presidentschap van Duitsland. De president wordt op 30 juni gekozen door de Bundesversammlung. Dit grootste democratische orgaan van Duitsland, dat alleen samenkomt om de president te kiezen, bestaat uit de 622 leden van de Bondsdag en evenveel afgevaardigden uit de deelstaten. Deze film volgt beide kandidaten op hun verkiezingstournee. ARD, 21.00-21.45u.

documentaire

Erlebnis Erde: Expedition Neuguinea. Tweede, laatste deel van verslag over een zoektocht naar onbekende dieren in Papoea Nieuw-Guinea. Vandaag onder meer een uitbraak van de vulkaan Tavurvur. Een vogelsoort gebruikt de warme lava om zijn eieren uit te broeden. ARD, 20.15-21.00u.

Panorama: What’s Up With the Weather? Sinds de heibel over een rammelend klimaatrapport en een van de koudste winters van de laatste decennia geloven minder mensen in de opwarming van de aarde. Verslaggever Tom Heap praat met vooraanstaande wetenschappers, zowel voor- als tegenstanders van de theorie over de globale opwarming, om uit te zoeken waarover zij het eens zijn. Daarbij komt hij tot opmerkelijke resultaten. BBC 1, 21.30-22.00u.

amusement

Shaun the Sheep: Strictly No Dancing. Klei-animatieserie over een bijdehand schaapje. In deze aflevering probeert de boer zichzelf stijldansen te leren. Als partner gebruikt hij kat Pidsley – tot diens ontsteltenis. Shaun grijpt in. BBC 2, 18.40-18.50u.

Rev: On Your Knees Forget The Fees. Nieuwe, komische serie waarin een jonge Anglicaanse dominee worstelt met zijn rol als moderne zielenherder en met zijn onconventionele vrouw die hard met haar carrière bezig is en dus weigert de rol van traditionele domineesvrouw te spelen.BBC 2, 23.00-23.30u.

Recht op recht: Dode Rambo. Dramaserie over een Belgisch advocatenkantoor. Chris verdedigt Marc Vereeck, die terechtstaat op beschuldiging van moord. Marc betrapt ’s nachts een indringer die hem bedreigt met een mes, en slaat hem dood. Maar Marcs vrouw Mia had een verhouding met het slachtoffer.Eén, 23.10-0.15u.

sport

Wimbledon 2010. Verslag van het tennistoernooi in Londen. Vanaf 21.00 een samenvatting van de hoogtepunten van vandaag.BBC 2, 18.50-22.00u.

radio

BIS! Hans Vonk. Opnamen van twee concerten van de in 2004 overleden dirigent Hans Vonk. Onder zijn leiding speelt het Radio Filharmonisch Orkest het Pianoconcert nr. 4 op. 58 in G. van Beethoven (met Pascal Devoyon, piano), de Manfred Symfonie van Tsjaikovski, de Symfonie nr. 39 in es KV 543 van Mozart en Apollon Musagete van Strawinsky.Radio 4, 20.02-23.02u.

Radio 6 live: Dizzy Gillespie. Het Metropole Orkest bracht op 20 maart een eerbetoon aan de in 1993 overleden trompettist en grondlegger van de bebop. Met als gasten Charles McPherson (altsax), Steve Turre (trombone), Jon Faddis (trompet) en Giovanni Hidalgo (percussie).Radio 6, 22.02-0.00u.