Kort nieuws WK voetbal

Fabio Capello overweegt positie na uitschakeling

Bloemfontein, 28 juni. Fabio Capello weet nog niet of hij aanblijft als bondscoach van Engeland. Dat zei hij gisteren na de uitschakeling op het WK door Duitsland. De matige prestaties in Zuid-Afrika zijn reden voor speculaties over de toekomst van de Italiaan. „Ik wil weten of er nog voldoende vertrouwen is bij de Engelse bond. Daarna neem ik een beslissing”, zei de coach, die sinds januari 2008 in dienst is van de Engelse voetbalbond. (ANP)

Minder blessures in Zuid-Afrika

Johannesburg, 28 juni. De wedstrijden in Zuid-Afrika hebben tot nu toe gemiddeld minder blessuregevallen opgeleverd dan bij voorgaande WK’s. Volgens de wereldvoetbalbond FIFA staat het gemiddelde nu op 2,0 blessures. In 2002 was dat 2,7 per wedstrijd. Vier jaar geleden 2,3. Volgens de medische commissie van de FIFA komt de positieve trend door een betere voorbereiding en een betere preventie bij de spelers. (ANP)

Kewell vindt arbitrage partijdig

Brisbane, 28 juni. Harry Kewell claimt dat de arbiters op het toernooi kleine voetbalnaties harder aanpakken dan grote landen. De speler van Australië kreeg zelf rood in de tweede groepswedstrijd tegen Ghana. „Waarom doet de FIFA er niks aan als een klein team zoals Australië wordt benadeeld”, vraagt Kewell zich af in de Australische krant News Limited. (ANP)

Illegale kaarten niet schuld FIFA

Johannesburg, 28 juni. De FIFA zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de gedupeerden van de illegale verkoop van toegangskaarten voor het WK. Bedrijven en supporters zouden volgens de Zuid-Afrikaanse Sunday Times voor zeker een half miljoen euro het schip in zijn gegaan door de verkoop van kaarten buiten de officiële kanalen om. Volgens woordvoerder Nicolas Maingot heeft de FIFA voldoende gewaarschuwd. (ANP)

Tot nu toe geen doping gevonden

Johannesburg, 28 juni. Alle dopingcontroles die tot nu toe rond het wereldkampioenschap voetbal zijn uitgevoerd, hebben een negatief resultaat opgeleverd. In totaal heeft de FIFA 452 controles uitgevoerd: 256 voor het WK en 196 tijdens het toernooi. (ANP)

Elano kan spelen

Johannesburg, 28 juni. Brazilië kan vanavond in de achtste finale tegen Chili weer beschikken over Elano. De middenvelder, die al twee keer scoorde op het WK, miste vrijdag door een blessure de laatste groepswedstrijd tegen Portugal. (ANP)

Alonso onzeker

PRETORIA, 28 juni. De Spaanse middenvelder Xabi Alonso maakt zich zorgen over zijn inzetbaarheid in de achtste finale van het WK morgen tegen Portugal. De controleur van Real Madrid liep vrijdag tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Chili een verstuikte enkel op. (ANP)