Gelukkig liep het goed af, voor hen

Berlijn. Duitse voetbalfans in Berlijn kijken hier nog gespannen naar een scherm van 80 vierkante meter. Rond de wedstrijd in de achtste finale tegen Engeland was gisteren in de Duitse hoofdstad het grootste openbare fanfest opgebouwd. Een half uur voor de aftrap stonden er tussen de Siegessäule en de Brandenburger Tor al ruim 200.000 mensen. Ook in de rest van het land gingen mensen massaal de straat op om de wedstrijd te bekijken, zo meldt de krant Bild. Hamburg telde 80.000 fans en bij de openbare vertoningen in München waren ruim 70.000 mensen. De wedstrijd tegen Engeland liep uiteindelijk goed af voor de Duitsers. Duitsland won met maarliefst 4-1. Bij een voorsprong van 2-1 voor de Duitsers werd een zeker doelpunt van Engeland niet toegekend door de scheidsrechter. De bal die via de lat achter de keeper landde, zou niet over de doellijk zijn geweest. Foto AP/Markus Schreiber German soccer fans watch the World Cup round of 16 soccer match between Germany and England taking place Bloemfontein, South Africa, on Sunday, June 27, 2010, at a public viewing area in Berlin, Germany. (AP Photo/Markus Schreiber)
Berlijn. Duitse voetbalfans in Berlijn kijken hier nog gespannen naar een scherm van 80 vierkante meter. Rond de wedstrijd in de achtste finale tegen Engeland was gisteren in de Duitse hoofdstad het grootste openbare fanfest opgebouwd. Een half uur voor de aftrap stonden er tussen de Siegessäule en de Brandenburger Tor al ruim 200.000 mensen. Ook in de rest van het land gingen mensen massaal de straat op om de wedstrijd te bekijken, zo meldt de krant Bild. Hamburg telde 80.000 fans en bij de openbare vertoningen in München waren ruim 70.000 mensen. De wedstrijd tegen Engeland liep uiteindelijk goed af voor de Duitsers. Duitsland won met maarliefst 4-1. Bij een voorsprong van 2-1 voor de Duitsers werd een zeker doelpunt van Engeland niet toegekend door de scheidsrechter. De bal die via de lat achter de keeper landde, zou niet over de doellijk zijn geweest. Foto AP/Markus Schreiber German soccer fans watch the World Cup round of 16 soccer match between Germany and England taking place Bloemfontein, South Africa, on Sunday, June 27, 2010, at a public viewing area in Berlin, Germany. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Duitse voetbalfans in Berlijn kijken hier nog gespannen naar een scherm van 80 vierkante meter. Rond de wedstrijd in de achtste finale tegen Engeland was gisteren in de Duitse hoofdstad het grootste openbare fanfest opgebouwd. Een half uur voor de aftrap stonden er tussen Siegessäule en de Brandenburger Tor al ruim 200.000 mensen.

Ook in de rest van het land gingen mensen massaal de straat op om de wedstrijd te bekijken, zo meldt de krant Bild. Hamburg telde 80.000 fans en bij de openbare vertoningen in München waren ruim 70.000 mensen.

De wedstrijd tegen Engeland liep uiteindelijk goed af voor de Duitsers. Duitsland won met maarliefst 4-1. Bij een voorsprong van 2-1 voor de Duitsers werd een zeker doelpunt van Engeland niet toegekend door de scheidsrechter. De bal die via de lat achter de keeper landde, zou niet over de doellijn zijn geweest.

Lees meer over de wedstrijd tussen Duitsland en Engeland op pagina 10 en 11