Schildpadje

Verbijsterd was ik na het lezen van Folkert Jensma?s artikel over de nieuwe VW Polo Bluemotion (NRC Weekblad, 19 juni). Ik rij zelf alweer 2,5 jaar in een Polo Bluemotion en ben daar erg tevreden over. Deze wagen is zuinig als ik dat wil, maar kan ook behoorlijk pittig optrekken en is dan beslist geen schildpadje. Folkert gaat bij 70 km/h in de vijfde versnelling, ja, dan gebeurt er natuurlijk niets. Het motortoerental ligt dan op 1.200 tpm (stationair 900) terwijl de motor het beste draait op 2.180 tpm. Overigens heb ik er ooit 190 mee gereden, maar dan wordt hij door de hoge banddruk wel wat springerig. Mijn verbazing ligt in de constatering dat VW de nieuwe Polo Bluemotion van een pittige typische volkswagen veranderd zou hebben in een lief schildpadje en dit om het nominaal verbruik van 1:27 (wat ik inderdaad haal) naar 1:30 te brengen. Ik heb dan ook moeite om Folkert te geloven en daag hem hierbij uit voor een ouderwets potje scheuren in mijn Polo Bluemotion. Maar dan niet zeuren over een hoger verbruik svp.

Jan Maarten de Gruijter, Amstelveen