Kort nieuws Sport

Renners Haussler en Boonen missen de Tour de France

LEUVEN, 26 juni. De Belgische wielrenner Tom Boonen en de Duitser Heinrich Haussler doen niet mee aan de Tour de France, die op 3 juli in Rotterdam begint. Boonen, kopman van Quickstep, ondervindt nog te veel hinder van de knieblessure die hij opliep door een val in de Ronde van Zwitserland. Cervélo-renner Haussler, vorig jaar goed voor een etappezege in de Tour, blijkt nog altijd niet hersteld van een knieblessure. Die liep de in Australië geboren renner al op in de Ronde van de Algarve. Ondanks een rustperiode kwam de pijn terug tijdens de Ronde van Zwitserland, waarin hij wel een rit won. (ANP)

Waterpoloploeg verslaat Rusland

MOSKOU, 26 juni. De Nederlandse waterpolomannen hebben gisteren in Moskou een knappe overwinning behaald op Rusland. De equipe van bondscoach Johan Aantjes was in het openingsduel van de Major Cup of Moscow met 11-10 te sterk voor het gastland. De periodestanden waren 3-0, 3-3, 3-2 en 2-5. Richard van Eck en Robin Lindhout maakten beiden drie doelpunten, Roeland Spijkers was tweemaal succesvol. Nederland speelt vandaag tegen Roemenië, dat gisteren te sterk was voor Griekenland: 11-10. (ANP)

Van den Heuvel wil geduld in Pakistan

KARACHI, 26 juni. Michel van den Heuvel heeft bij zijn officiële aanstelling als hockeybondscoach van Pakistan tijd gevraagd. „De fans moeten begrijpen dat de weg naar de top geen eenvoudige is”, zei Van den Heuvel, die tot 2012 tekende bij Pakistan. „De wederopstanding bewerkstellig je niet in drie maanden.” Pakistan werd eerder dit jaar laatste op het WK. (AFP)

Ten Doeschate zegt af voor cricketteam

NIEUWEGEIN, 26 juni. Ryan ten Doeschate heeft zich afgemeld voor de Nederlandse cricketploeg, die volgende maand in eigen land meedoet aan de World Cricket League (eerste divisie). De sterspeler van het Nederlands team scheurde onlangs tijdens een competitieduel met zijn Engelse club Essex een kuitspier en is zes weken uitgeschakeld. (ANP)