Meer Jazz voor Kids

Jammen

Behalve Miles en Tram en het Gipsy Trio de Rijke kan je op het North Sea Jazz for Kids ook jammen (meespelen) met Kuenta i Tambú op een percussieconcert met Caribische en Zuid-Amerikaanse liedjes onder leiding van Roël Calister.

Bebop en blues

De Jazz Juniors (11 tot 14 jaar) stonden al eens op het grote North Sea Jazz Festival, en waren op televisie te zien bij het Jeugdjournaal, Klokhuis en De Zomer Draait Door. Nu treden ze op samen met de nog iets jongere Jazz Kidz (9 tot 11 jaar) op met jazz, blues, swing en bebop.

Films en dansen

Verder kan je tussendoor een van de superkorte (jazz)animatiefilms bekijken, die tweedejaars studenten van Willem de Kooning Academie hebben gemaakt, of meedansen met de Music Matters Brassbandschool. En speel met de verschillende houten instrumenten in de muziekspeeltuin.

North Sea Jazz Festival for Kids op zondagmiddag 4 juli in Lantaren/Venster. Entree: €12,- (kinderen) / €16,- (volwassenen). De deuren zijn open vanaf 13u30 en het programma duurt van 14-18u. Kaarten: www.lantaren-venster.nl of aan de kassa: Gouvernestraat 133, 010-2772277.

Wielbelcompositie

Villa Zebra combineert in twee workshops muziek met de start van de Tour de France. Op 27 juni om 12u45 en 14u45 kan je voor je eigen fiets een wielbelcompositie maken en 11 juli je eigen Bouw Sound bouwen en uittesten.

Inl www.villazebra.nl