WK kort

Boulahrouz en De Zeeuw mogelijk tegen Kameroen

KAAPSTAD, 24 juni. Bondscoach Bert van Marwijk overweegt voor de wedstrijd van Nederland tegen Kameroen, vanavond in Kaapstad, toch enkele wijzigingen door te voeren. Oranje is al geplaatst voor de volgende ronde. „Misschien dat ik één of twee van de jongens die al een gele kaart hebben niet laat spelen”, zei de bondscoach. Robin van Persie, Gregory van der Wiel en Nigel de Jong hebben al een keer geel gekregen. Krijgen ze er nog één, dan ontbreken ze in de achtste finales. Van der Wiel en De Jong worden mogelijk vervangen door Khalid Boulahrouz en Demy de Zeeuw. Of Robben speelt was vanmiddag nog onzeker. (ANP)

Elano twijfelgeval bij Brazilianen

DURBAN, 24juni. Het is twijfelachtig of de Braziliaan Elano morgen kan meedoen in het duel met Portugal in groep G van het WK. De speler van Galatasaray viel zondag tegen Ivoorkust uit met een kuitblessure. Elano maakte gisteren de groepstraining van Brazilië niet mee. Kaká is geschorst voor de wedstrijd tegen Portugal in Durban. Julio Baptista lijkt hem te gaan vervangen. Brazilië s al geplaatst voor de achtste finales. (ANP)

Sarkozy wil Frans voetbal hervormen

PARIJS, 24 juni. De Franse president Nicolas Sarkozy wil na de blamage op het WK het Franse voetbal structureel veranderen. De president kondigde gisteren aan dat de betrokkenen zich in oktober moeten melden voor een grote conferentie over de toekomst van de Franse voetbalbond. Frankrijk werd kansloos uitgeschakeld met één punt uit drie duels in groep A. Het elftal kwam vooral onder de aandacht door schandalen. (ANP)

Denen moeten winnen van Japan

RUSTENBURG, 24 juni. Denemarken en Japan maken vanavond in Rustenburg onderling uit wie Oranje volgt naar de achtste finales. De Denen hebben een slechter doelsaldo en moeten winnen. Bondscoach Morten Olsen mist middenvelder Daniel Jensen. Of spits Nicklas Bendtner meedoet is nog niet zeker. (ANP)